Nieuws

Twente definitief naar Moskou

Twente definitief naar Moskou

FC Twente zal volgende week donderdag voor de Europa League in Moskou aantreden tegen Rubin Kazan. De Russische club laat dit weten op haar website. De wedstrijd zal worden gespeeld in het Luzhniki-stadion, de thuisbasis van zowel Spartak als Torpedo Moskou. Redenen van het verplaatsen zijn de barre winterse omstandigheden in Kazan en de staat van het veld. Kazan heeft de beslissing gemaakt na adviezen van de UEFA. De wedstrijd zal aanvangen om 19.00 uur.

Luzhniki stadion

Het Luzhniki stadion ligt in de gelijknamige wijk Luzhniki en werd gebouwd in 1956. In 1996 werd het verloederde stadion aangepakt en volledig gerenoveerd. Het  beschikt sindsdien over 78.360 overdekte zitplaatsen en heeft de maximale vijf sterren status van de UEFA. Het stadion is, om voetbal mogelijk te maken in de strenge winters, sinds 2002 uitgerust met een door FIFA goedgekeurd kunstgrasveld.

In 2008 werd in dit stadion de finale van de UEFA Champions League gespeeld. Voor deze gelegenheid werd het kunstgras tijdelijk vervangen door een echte grasmat.

Supporters gedupeerd

De 25 supporters die FC Twente zouden volgen naar Rusland zijn de gedupeerden van dit late besluit. Vlieg en/of treintickets naar Kazan waren reeds geboekt en kunnen nu slechts dienen als brandstof voor de openhaard. Het zou een mooi gebaar zijn als FC Twente of de spelers deze supporters schadeloos zouden stellen.

Handige links over Moskou

 • Moskou op Wikipedia
 • Moskou tips
 • Stedentrips.nl

  CL finale 2008 in het Luzhniki stadion

  [youtube]4Fpt7r4EzLU[/youtube]

 • Plaats reactie

  666

  0 reacties

  Laad meer reacties

  Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

  Bekijk alle reacties