Nieuws

Ruiz was 2e keus na Chadli

Ruiz was 2e keus na Chadli

Nacer Chadli moest de eerste maanden van de competitie toekijken vanwege een knieblessure. Wat een nadeel leek voor FC Twente is eigenlijk een voordeel gebleken. De aanvaller had zonder kwetsuur waarschijnlijk elders gespeeld.

'Het was lastig want het was de eerste grote blessure uit mijn carrière', blikt Chadli terug op de malheur met zijn knie in Het Nieuwsblad. 'Een ontsteking in de knie en drie maanden out. Jammer want ik had een aanbieding van Fulham en door die blessure is de deal niet doorgegaan. Het is nog altijd mijn doel om in de Engelse competitie te spelen.'

Vrijdag speelt Chadli met de Belgische nationale ploeg een oefenduel met Roemenië. Plaats van handeling is Sclessin, het stadion van Standard Luik.

'Tot mijn veertiende, vijftiende jaar zag ik daar bijna alle wedstrijden', vertelt de veelzijdige aanvaller die in Luik is geboren en zijn voetbalopleiding genoot bij Les Rouches. 'Ik had een seizoenskaart van de club en droomde er op een dag te kunnen spelen. Vrijdag heb ik voor het eerst die kans.'

Fulham meldde zich de afgelopen transferperiode bij FC Twente en bood vijf miljoen euro voor Chadli. De Tukkers legden het aanbod naast zich neer en noemden het voorstel een half bod. Door de blessure ging de deal uiteindelijk dus niet door en kozen The Cottagers voor Bryan Ruiz die voor twaalf miljoen euro Enschede verliet. Chadli ondertekende onlangs een verbeterd contract bij FC Twente dat hem tot medio 2014 aan de club bindt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties