Nieuws

Ruiz: "Afscheid deed onbeschrijvelijk veel"

Ruiz: "Afscheid deed onbeschrijvelijk veel"

Bryan Ruiz nam vorige week, voor de Europa League-wedstrijd tegen zijn huidige club Fulham, officieel afscheid van FC Twente. De 26-jarige aanvaller, alom gezien als de beste speler in de geschiedenis van de club uit Enschede, kijkt in het AD nog een keer terug én vooruit.

Het deed je veel, dat afscheid, niet?
Bryan Ruiz: 'Onbeschrijflijk veel. Ik heb bij FC Twente een fantastische tijd gehad, heb me kunnen ontwikkelen als mens en voetballer. Ben kampioen geworden, heb de beker gewonnen, mooi om Champions League te spelen. Die herinneringen schoten door mijn hoofd. Als je dan op zo'n indrukwekkende manier wordt uitgezwaaid, dan is dat eervol én emotioneel.'

Fulham speelde erg laf en verdedigend tegen FC Twente, en kreeg de rekening gepresenteerd in de vorm van een nederlaag (1-0). Al spijt van je overstap?
'Nee, al kan ik die vraag pas over een tijdje echt beantwoorden, ik denk pas aan het einde van het seizoen. Dan weet ik of ik de goede keuze heb gemaakt. Aanvankelijk hoopte ik op Tottenham Hotspur en wilde ik niet naar Fulham. Maar de Spurs werden niet concreet en op de laatste dag voor de transferdeadline ben ik toch met Fulham gaan praten. Trainer Martin Jol wist me te overtuigen en ik dacht: als ik hier een goede indruk maak in de sterkste competitie van de wereld, komt er misschien interesse los van topclubs, en kan ik op termijn misschien een nieuwe stap maken.'

Actie!! Registreer je op FC Twente Forum en maak kans op 2 kaartjes voor de bekerwedstrijd FC Twente - PSV op 22 december a.s.

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties