Nieuws

Rutten hoop op geen emotionele beslissingen bij bestuur

Rutten hoop op geen emotionele beslissingen bij bestuur

Artikel uit de TCTubantia 05-03-2011

Na de grootste thuisnederlaag in 35 jaar zijn de supporters het zat en wordt geschreeuwd om het hoofd van de trainer. Gevreesd wordt dat PSV voor het derde jaar op rij het kampioenschap na de winterstop verspeelt. Zover is het nog lang niet, maar dat was dan ook het enige positieve dat gisteren na afloop te concluderen viel. PSV zit voor het eerst dit seizoen in een serieuze crisis.

De ploeg van Fred Rutten acteerde gisteren zonder de zieke Kevin Strootman tegen FC Twente als een drenkeling zonder reddingsvest. De spelers toonden zich in de eerste helft lamme vogels, lieten zich bij iedere tegenstoot afslachten door de genadeloze Tukkers.

Door de domme rode kaart van Douglas, vroeg in de tweede helft, bleef de schade uiteindelijk nog beperkt tot 2-6.
Al bij rust was het publiek des duivels. De surrealistisch aandoende stand (0-4) zorgde voor woede op de tribunes. De fik ging in de vlaggen die waren gemaakt om meer sfeer in het stadion te brengen.

Topcommissaris Peter Swinkels had daartoe vooraf opgeroepen.
Hij vond dat de supporters vaker achter het team moeten blijven staan. De biermagnaat had beter gistermiddag om vier uur in de kleedkamer van PSV kunnen verschijnen. Niet het publiek, maar de spelers lieten het de eerste 45 minuten bijna collectief afweten.


Wilfred Bouma verwoordde na afloop het algehele gevoel het beste.
„Er waren spelers die niet honderd procent inzet toonden, dat kan niet in een wedstrijd als deze”, vond de routinier.
Bouma zelf speelde ook al niet goed, een veel groter probleem was het optreden van Marcelo. De Braziliaan weifelde vanaf de aanvang. Al bij het eerste balcontact was zijn onzekerheid zichtbaar.
De Jong zette vroeg druk, het werd de bij balbezit toch al niet sterke Marcelo allemaal te veel.

Het was veelzeggend dat alleen de 17-jarige Jetro Willems een beetje overeind bleef. Wijnaldum liet de tegenstand bij meerdere tegengoals gewoon lopen en de aanval kon al helemaal niets uitrichten.
Na veel thuiswedstrijden vol spektakel was de ondergrens gisteren verbijsterend laag. De enige die bij vlagen nog iets van strijd toonde was Ola Toivonen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij nog twee goals kon maken.

Het gemis van Strootman deed zich zeker voelen bij PSV, het zou te kort door de bocht zijn het echec daaraan toe te schrijven. Er is meer aan de hand, de ploeg oogde in de eerste helft apathisch en ongemotiveerd. Er is geen uitgesproken leider.

Rutten gaat ervan uit dat hij de groep nog aan de praat krijgt. Hij is niet bezorgd om zijn positie. „Ik reken erop dat de directie van PSV geen emotionele beslissing neemt. Wij hebben vandaag verloren van een uitstekende tegenstander.”

De coach leek verdoofd, realiseerde zich ogenschijnlijk niet dat zelfs zijn oudste speler (Bouma, 197 nog niet geboren was bij de vorige thuisnederlaag met zes tegentreffers.

Rutten zal uit zichzelf niet opstappen bij PSV, de coach krijgt van de directie nog krediet. Dat betekent dat deze week ingrepen moeten volgen. Wil PSV de tegengoal uitbannen, dan moet ook de mogelijke terugkeer van Tyton bekeken worden. Net als de rest van het team bakte Isaksson er niets van. De Zweed heeft bij het publiek z’n krediet allang verpeeld, net als Manolev. De enige die na afloop nog een beetje optimistisch was, leek tegelijkertijd het minst realistisch. Jan Vennegoor: „We moeten dit gewoon snel vergeten.” Het is voor PSV te hopen dat Rutten dat niet doet.

Bron: Tubantia

Rutten voor de camera van de NOS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties