Nieuws

Update: FC Emmen behoudt licentie

Update: FC Emmen behoudt licentie

Er zijn gesprekken gaande tussen FC Twente en FC Emmen om een samenwerkingsverband met elkaar aan ter gaan. Allemaal leuk en aardig maar het zou zo maar kunnen dat Emmen vandaag al haar licentie kwijt raakt.

EMMEN Voor FC Emmen is de dag van de waarheid aangebroken. Het voortbestaan van de Jupiler League-club is in gevaar.

Emmen moet vandaag kunnen aantonen dat het een bedrag tussen de 370.000 en 500.000 euro in de clubkas heeft. Lukt dat niet, dan lijkt het einde van de club nabij. "Het geld moet echt op een bankrekening staan of we moeten een keiharde bankgarantie hebben. Als dat niet lukt, voldoet het huidige plan van aanpak niet meer en wordt de licentie van de club ingetrokken", aldus Ronald Lubbers, die deze week door de gemeente naar voren werd geschoven als tijdelijke leider van FC Emmen, in De Telegraaf.

Lubbers wil tien partijen warm maken om ieder 50.000 euro op tafel te leggen. Woensdagochtend had de directeur de bevestiging van vijf partijen. Dat betekent dat Emmen over 250.000 euro beschikt, maar dat is nog niet voldoende om de licentie te behouden.

De club wilde woensdagavond geen stand van zaken geven. Emmen kampt al tijden met grote financiële problemen.

Emmen gered van faillissement

FC Emmen is gered van de ondergang. De enige profclub van de provincie Drenthe heeft vanmiddag om 14.00 tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat de schuld van 500.000 afgelost kan worden.

De club uit de Juplier League heeft tien geldschieters beried gevonden om ieder 50.000 euro neer te leggen. Als dat niet gelukt was, dan was Emmen verdwenen uit het betaald voetbal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties