Nieuws

Samenwerking met AHG Ahaus

Samenwerking met AHG Ahaus

Afgelopen week is de samenwerking tussen FC Twente en het Alexander-Hegius-Gymnasium (AHG) in Ahaus officieel bekrachtigd. Het convenant werd ondertekend door Joop Munsterman (namens FC Twente), schooldirecteur Michael Hilbk en de burgemeester van Ahaus, Felix Büter.

Studiecoördinator Frank Tempelman speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van de samenwerking tussen het AHG en de Voetbalacademie. “De situatie was dat we de meeste Duitse spelers, die op hun eigen school zaten, niet op alle trainingen konden krijgen. Ik ben toen gaan inventariseren en heb diverse scholen uitgenodigd om te kijken wat we er aan konden doen. We hebben meerdere sessies gehad en een projectgroep gevormd. Het AHG in Ahaus was heel enthousiast en dat heeft geleid tot een goede samenwerking. Het mooiste zou zijn dat alle Duitse spelers daar naar toe zouden komen.”

Ook dit schooljaar volgen enkele Duitse spelers van de Voetbalacademie FC Twente hun schoolopleiding in Ahaus. Hermann Schulte, namens het AHG onder meer het aanspreekpunt van de Voetbalacademie legt uit waarom het belangrijk is dat de Duitse spelers voor zijn gymnasium kiezen: “De spelers hebben bij ons in tegenstelling tot enkele andere Duitse scholen wel de gelegenheid om regelmatig te kunnen trainen. Ze moeten zich er echter van bewust zijn dat ze ook op school moeten presteren. Dat vereist een grote mate van discipline. Bij problemen biedt de school hulp en we zijn ook bereid om, indien noodzakelijk, bijles te geven. Bovendien is de afstand tussen de school en het trainingscentrum in Hengelo niet groot.”

Tempelman: “Als je ziet wat op er op de school in Ahaus kan in vergelijking met ander scholen, daar zijn we heel tevreden over. In overleg is er veel mogelijk.” De Duitse spelers hebben zelfs de mogelijkheid om één keer per week in Ahaus een ochtendtraining af te werken. “Ze hebben daar goede trainingsfaciliteiten”, aldus Tempelman. “Dat kunnen andere scholen niet bieden. Uren die ze daardoor missen halen de spelers zelf in en verder kunnen we een beroep doen bij leerkrachten voor bijles.’

Ook vanuit Ahaus wordt de samenwerking als positief ervaren. “De directie van het Alexander-Hegius-Gymnasium onderkent dat die voor de getalenteerde voetballers uit de grensstreek een unieke kans biedt om van Voetbalacademie deel uit te maken”, zegt Hermann Schulte. “En vanwege het hoge niveau van de opleiding, de uitstekende reputatie en de geringe afstand tussen school en trainingscentrum biedt de Voetbalacademie een echt alternatief voor het aanbod van Bundesligaclubs.”

Schulte besluit: “De spelers krijgen bij ons de kans om een duale opleiding te volgen, waarbij ze zowel een diploma kunnen behalen en profvoetballer kunnen worden. Het is dus belangrijk dat de spelers deze grote belasting op zich willen nemen. Daarbij zijn de ondersteuning van de ouders en een nauw contact met de Voetbalacademie noodzakelijk. Onze samenwerking zou in dat kader een voorbeeldfunctie kunnen krijgen.”

FCTwente.NL

Actie!! Registreer je op FC Twente Forum en maak kans op 2 kaartjes voor de bekerwedstrijd FC Twente - PSV op 22 december a.s.

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties