Nieuws

Sander Boschker - FC Twente

Sander Boschker - FC Twente

Clubheld Sander Boschker speelde zijn gehele carrière voor maar één club, FC Twente. In 1987 kwam Boschker op 16-jarige leeftijd over van Longa '30 uit Lichtenvoorde. Door de blessure van Hans de Koning (oefenwedstrijd tegen FC Barcelona) werd Sander Boschker in 1993 de eerste doelman van FC Twente. In het seizoen 2003-2004 maakte hij nog wel een uitstapje naar Ajax, maar speelde hier geen officiële wedstrijden.

Sander Boschker is een clubicoon en speelde de meeste wedstrijden ooit in het shirt van FC Twente. Daarnaast staat Boschker bekend als bekerheld. In 2001 was hij in de penaltyreeks persoonlijk verantwoordelijk voor de bekerwinst. Ook in het seizoen 2010-2011 wist hij de beker te winnen. Trainer Preud'homme promoveerde doelman Mihaylov naar eerste doelman in de competitie en Champions league en gunde Boschker de bekerwedstrijden. Naast de twee bekers won Boschker met FC Twente het landskampioenschap en de Johan Cruijffschaal.

Aan het einde van het seizoen 2013-2014 hangt Sander Boschker op 43-jarige leeftijd zijn kicksen aan de wilgen.

[table id=27 /]

Sander Boschker in beeld

Sander Boschker

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties