Nieuws

Heerenveen-FC Twente (1-5) 2011-2012

Heerenveen-FC Twente (1-5) 2011-2012

De opdracht voor deze wedstrijd is duidelijk. Het moet beter dan vorig seizoen. Toen toonde met name Oussama Assaidi zich een plaag voor de Twentse verdediging. Hoewel Nacer Chadli FC Twente tweemaal langszij bracht, liep Heerenveen toch uit naar een 6-2 zege. Dat betekende ook de grootste nederlaag van de Tukkers in de Eredivisie in zeven jaar.

Het zit hoofdtrainer Co Adriaanse nog niet mee dit seizoen. Hij heeft tot nu toe nog niet 1x zijn beoogde sterkste elf kunnen opstellen. Deze avond kan Adriaanse geen beroep doen Bengtsson, Chadli, Kuiper en Mihaylov die op het laatst met nek- en rugklachten (gekwetste nekspier) is afgehaakt.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Benfica begon Twente de wedstrijd met nog 2 wijzigingen: Janko voor Landzaat en John voor Bajrami.

De tegenstander

Heerenveen wil dit seizoen de prestaties van de afgelopen twee jaar verbeteren. De club eindigde, na jaren in de subtop van Eredivisie te hebben gespeeld, de afgelopen seizoenen op respectievelijk de elfde en twaalfde plaats. Trainer Ron Jans zag dat er deze zomer een aantal spelers vertrok. Zo vertrokken basisspelers Calvin Jong-A-Ping (Shimizu S-Pulse), Christian Grindheim (FC Kopenhagen) en Mika Vayrynen. Afgelopen week bereikte Roy Beerens een akkoord met AZ Alkmaar. Heerenveen heeft de selectie vooral versterkt met spelers uit de eigen jeugdopleiding. Zo heeft Doke Schmidt, geboren in Heerenveen, de afgelopen wedstrijden een basisplaats. Al eerder traden Jeffrey Gouweleeuw en Quenten Martinus al definitief toe tot de selectie. Ook werd voormalig FC Twente-speler Gerald Sibon teruggehaald naar Nederland. De spits keerde na zijn avontuur in Australië terug bij Heerenveen, waar hij al enkele seizoenen speelde.

Bij Heerenveen maakt Ramon Zomer zijn debuut. De vrijdag aangetrokken verdediger speelde jarenlang voor FC Twente en kwam de afgelopen jaren uit voor NEC. Hij vervangt Michel Breuer.

Ingezonden foto´s Heerenveen-FC Twente

[nggallery id=252]

Na eerst het onvermijdelijke volkslied van de Friezen! volgde er een minuut stilte ter nagedachtenis van de zondag 14 augustus overleden oud voetbaltrainer Fritz Korbach.

FC Twente kende een probleemloze eerste helft. De ploeg ging aanvallend van start en dat leverde enkele kansen op voor Luuk de Jong. Heerenveen was vooral dreigend met haar vleugenaanvallers. Assaidi en Narsingh waren constant dreigend, maar tot echte kansen kwamen de Friezen niet. Dat kwam FC Twente wel. Een fraaie bal van Wout Brama op de Luuk de Jong betekende de openingstreffer. De Jong nam de bal goed aan en lobte de bal over de doelman heen. FC Twente ging daarna opzoek naar de tweede treffer en die volgde snel. Bryan Ruiz bediende diepgaande Willem Janssen, die rustig raak schoot. De Tukkers waren nog niet klaar voor rust en kwamen via Janko zelfs op 0-3.

Ook na rust waren de bezoekers dreigend. Bryan Ruiz, Willem Janssen en Luuk de Jong waren allen dicht bij een treffer. Daarna leek de ploeg van Co Adriaanse wat gas terug te nemen en kwam Heerenveen wat vaker voor de goal van Sander Boschker, die keepte door een blessure van Mihaylov. Invaller Emir Bajrami tekende direct na zijn invalbeurt voor de 0-4 met een schitterend afstandschot.Toch moest Twente wel haar eerste tegengoal van het seizoen incasseren. Narsingh kon de bal eenvoudig intikken. Het slotakkoord was voor Twente. Luuk de Jong werd vastgehouden en een strafschop was het gevolg. Marc Janko benutte de penalty en de eindstand, die nog hoger had kunnen uitvallen.

SC Heerenveen - FC Twente 1-5 (0-3)
0-1 de Jong (27)
0-2 Janssen (30)
0-3 Janko (45+2)
0-4 Bajrami (66)
1-4 Narsing (87)
1-5 Janko (90,pen)

Arbiter:Janssen
Geel:Janssen, Ruiz, Brama

SC Heerenveen:Vandenbussche, El Akchaoui (76/Breuer), Zomer, Kruiswijk, Janmaat, Elm, Kums, Djuricic (76/Schmidt), Dost (82/Sibon), Assaidi, Narsingh.

FC Twente:Boschker, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama (83/Leugers), Janssen (70/Landzaat), De Jong, Ruiz, Janko, John (60/Bajrami).

bron wedstrijdverslag: rtvoost.nl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties