Nieuws

Schalke 04 - FC Twente: voorbeschouwing

Schalke 04 - FC Twente: voorbeschouwing

VI maakte een voorbeschouwing op de Europa League-wedstrijd tussen Schalke 04 en FC Twente van vanavond.

Schalke 04

De nummer vier van Duitsland dient in eigen stadion de 0-1 nederlaag uit Enschede goed te maken. In de aanloop naar het treffen van donderdag werd in eigen land Hamburger SV verslagen met 3-1. Die zege was welkom voor de ploeg van trainer Huub Stevens aangezien de drie officiële wedstrijden daarvoor (waaronder het heenduel met Twente) verloren gingen.


Stevens kan tot zijn blijdschap weer een beroep doen op Klaas-Jan Huntelaar, maar ook op Joël Matip. Hij kreeg in het heenduel een rode kaart, maar ageerde tegen zijn schorsing. Aangezien het beroep pas vrijdag dient is de controleur speelgerechtigd. Stevens is blij met zijn beschikbaarheid. "Ik ben de club dankbaar dat ze niet hebben opgegeven en het beroep hebben doorgezet. Ik hoop nog altijd op vrijspraak." Collega McClaren is het er minder mee eens. "Ongelooflijk, teleurstellend ook. Straks pakken ze ons het doelpunt ook nog af."

Opvallend: Schalke kan in Europees verband op een positieve balans met Nederlandse opponenten rekenen. In de zeven voorgaande ontmoetingen werd vier keer gewonnen, een keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. Twente trof de ploeg uit Gelsenkirchen eenmaal eerder. In december 2008 won Twente in eigen huis met 2-1 door treffers van Rob Wielaert en Kenneth Perez (groepsfase Europa League).

Afwezigen: Höwedes, Unerstall, Fährmann.

FC Twente

FC Twente verkeerde in topvorm totdat de ploeg van McClaren zondag op bezoek bij NEC tegen een flinke zeperd aanliep (3-1). Gezien het duel met Schalke kwam die wake up-call dus op tijd. Zelden verloor Twente dit seizoen twee keer achter elkaar. Gezien de riante uitgangspositie is Twente daarom licht favoriet voor het bereiken van de kwartfinale.

Opvallend: In Nijmegen miste Twente zondag twee vaste waarden. Middenvelder Willem Janssen, een van de grote uitblinkers tijdens de 6-2 zege bij PSV, keek evenals verdediger Douglas geschorst toe. De terugkeer van deze twee sleutelspelers is een opsteker voor de Tukkers. McClaren kan zodoende weer op zijn vaste basiself en bijbehorende automatismen terugvallen.

Afwezigen: Landzaat, Verhoek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties