Nieuws

Schalke 04 tot op het bot gemotiveerd

Schalke 04 tot op het bot gemotiveerd

FC Twente kan donderdag een extra gemotiveerd Schalke 04 verwachten in de return van de achtste finale van de Europa League. De Duitsers willen graag de nare smaak van het met 1-0 verloren duel in Enschede wegwerken.

"We willen zeker revanche", zegt hoofdrolspeler Joël Matip, die in de eerste wedstrijd een twijfelachtige rode kaart kreeg voor een vermeende overtreding op Luuk de Jong. Door toedoen van de beroepscommissie van de UEFA mag de verdediger toch meedoen.


Coach Huub Stevens is er content mee. "We zijn toen al genoeg gestraft." Middenvelder Jermaine Jones belooft een topprestatie. "We waren na de eerste wedstrijd allemaal ontzettend teleurgesteld. Nu is de ploeg natuurlijk enorm gedreven."

"We moeten niet meer aan het eerste duel denken", gaat Stevens verder. "Wat gisteren was is vandaag niet beslissend. Dat kunnen we niet meer beïnvloeden." De 58-jarige trainer verwacht een boeiend schouwspel. "Beide teams hebben heel veel kwaliteit in huis."

"FC Twente heeft de betere uitgangspositie, dat weten we. Ons doel moet zijn om op het juiste moment toe te slaan. We moeten alert zijn. Twente heeft veel snelle spelers in zijn selectie. De ploeg kan goed counteren en speelt als team goed georganiseerd."

"We moeten zelf een doelpunt maken en de tegenstander bij ons doel zien weg te houden. Belangrijk is dat Klaas-Jan Huntelaar weer aan boord is. Hij beschikt over hele bijzondere kwaliteiten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties