Nieuws

Schalke meer dan alleen Raùl en Huntelaar

Schalke meer dan alleen Raùl en Huntelaar

De club Schalke 04 is bij iedereen bekend, maar wie lopen er naast Raùl en Klaas-Jan Huntelaar nog meer rond in de selectie van Huub Stevens? Een rondgang door de linies.

De achterhoede
Schalke heeft grote personele problemen in de laatste linie. Omdat de twee eerste keepers al tijden geblesseerd zijn, werd onlangs oud-international Hildebrand aangetrokken.

De huidige international Hödewes en oud-Real Madrid-speler Metzelder ontbreken door blessures, maar daar staat tegenover dat de Oostenrijkse linksback Fuchs gisteren weer zonder problemen meetrainde.
Door al die afwezigen verhuist middenvelder Matip naar het hart van de defensie. Daar staat ook de talentvolle, nog maar 19-jarige Griek Papadopoulos.

Het middenveld
Schalke speelt normaal gesproken met twee centrale controleurs en twee mensen aan de zijkanten. De verwachting is dat morgenavond Jones en Holtby de bewakers van het collectief zullen zijn. Jones leek ooit op weg naar een mooie carrière, maar mede door zijn temperament verloor de Duitse Amerikaan te vaak zijn hoofd. Hij is nog maar net terug van een langdurige schorsing. Gisteren ontbrak hij overigens op de training vanwege ziekte. Holtby werd enkele jaren geleden overgenomen van Aachen en geldt een beetje als een type Theo Janssen.

Door de schorsing van Farfán zal Obasi waarschijnlijk vanaf rechts spelen. Obasi werd in de winter overgenomen van Hoffenheim waar ze zijn grillige gedrag helemaal zat waren. De nog maar 18-jarige Draxler staat waarschijnlijk op links. Draxler is een van die vele Duitse talenten die de Bundesliga op dit moment overspoelen. Vorig jaar was hij even wereldnieuws in Duitsland omdat hij als 17-jarige inviel op een avond tegen Bayern en dat was in strijd met de wet tegen kinderarbeid.


Voorhoede
Klaas-Jan Huntelaar en Raùl zijn onomstreden. Als Huntelaar niet speelt – en die kans is groot - is de Roemeen Marica zijn meest waarschijnlijke vervanger. Marica is een ouderwetse rommelaar in het strafschopgebied.

Conclusie
Evert Bleuming, hoofd scouting bij FC Twente, heeft Schalke 04 in de voorbije periode verschillende keren bekeken. De kracht van de ploeg?
„Dat is Huntelaar, zonder enige twijfel”, aldus Bleuming. „Het is ongelooflijk wat hij presteert.”
Maar wat blijft er van de huidige nummer vier van de Bundesliga over als Huntelaar ontbreekt tegen Twente? „In principe verandert er dan niet veel in de speelstijl van Schalke”, oordeelt Bleuming. „Het spel van Schalke oogt misschien niet altijd even flitsend, maar voetbal er maar eens tegen. Het blijft altijd enorm lastig om van Duitse ploegen te winnen.”

Bron: Tubantia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties