Nieuws

Schiet NEC 33 jaar oud record FC Twente uit de boeken?

Schiet NEC 33 jaar oud record FC Twente uit de boeken?

Er zijn talloze records die gebroken kunnen worden in het voetbal. Positieve records, maar ook negatieve records. Ook zijn er een aantal waarvan je als club niet zeker bent of je deze nu positief of negatief moet zien. Eén uit deze categorie is het meest aantal gelijkspelen in één eredivisieseizoen. FC Twente is momenteel gedeeld recordhouder.

FC Twente, Sparta en PEC Zwolle hebben het record van maar liefst 18 gelijkspelen in één eredivisieseizoen in handen. Sparta deed dit in het seizoen 1974-1975, PEC Zwolle in het seizoen 1978-1979 en FC Twente als laatste in het seizoen 1988-1989.

Dat dit niet per direct negatief hoeft te zijn blijkt wel uit het seizoen van FC Twente. De Tukkers eindigden in het seizoen 1988-1989 op een knappe derde plek achter kampioen PSV en de nummer twee Ajax. FC Twente won dat seizoen thuis met 6-1 van Feyenoord, met 2-0 van Ajax en speelde met 1-1 gelijk tegen PSV. Echter werd er toen nog gespeeld met het twee puntensysteem in plaats van het huidige drie puntensysteem.

Inmiddels zijn we op een derde van het seizoen en lijkt het erop dat NEC op jacht is om dit record uit de boeken te schieten. Van de 11 gespeelde wedstrijden eindigden er 8 in een gelijkspel. NEC-trainer Rogier Meijer is er wel klaar mee. "Het is hartstikke vervelend. We laten goed voetbal zien, maar ons rendement is gewoon te laag. Dat moet omhoog. We spelen wedstrijden om te winnen en niet om gelijk te spelen. Op deze manier schiet het niet op", aldus de oefenmeester in gesprek met de Telegraaf.

Toch is hij ook niet helemaal ontevreden. "Ik wil het ook weer niet te negatief neerzetten, want het is natuurlijk wel goed dat we een goede verdedigende organisatie hebben staan. Tot afgelopen zondag (3-3 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles, red.) waren we samen met FC Twente de ploeg met de minste tegengoals in de Eredivisie."

Foto: John Neijenhuis in duel met Ronald Koeman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties