Nieuws

Schreuder: "Aan onze stand verplicht om thuis te winnen"

Schreuder: "Aan onze stand verplicht om thuis te winnen"

Vrijdagavond speelt FC Twente in De Grolsch Veste de Twentse derby tegen Heracles Almelo. Afgelopen zondag verraste Alfred Schreuder in de wedstrijd tegen Feyenoord vriend en vijand door met een 3-5-2 formatie te spelen, tot een overwinning leidde deze tactiek echter niet. De trainer van FC Twente wil nog niet zeggen of zijn ploeg vrijdagavond in dezelfde formatie speelt.

“Dat zullen we vrijdag zien, Heracles-thuis is weer een heel andere wedstrijd. We hebben gezien dat de 3-5-2 formatie bij balbezit heel aanvallend kan zijn. Dat bewezen de statistieken na afloop ook, met onder meer de meeste kansen in de wedstrijd voor ons. Daar zijn we tevreden over, de uitslag tegen Feyenoord was teleurstellend", aldus Schreuder op de website van FC Twente.

[google]Evenals FC Twente opende ook Heracles de tweede seizoenshelft met een nederlaag. In eigen huis ging de ploeg van John Stegeman met 0-3 onderuit tegen Excelsior. “Een onterechte uitslag”, vindt Schreuder. “Tot aan de 0-2 was Heracles veruit de bovenliggende partij en constant in balbezit. Heracles is voetballend een goede ploeg met op het middenveld heel creatieve spelers. Het zal vrijdag een pittig en stevig duel worden. Wij moeten winnen, dat zijn we in deze wedstrijd thuis aan ons stand verplicht."

FC Twente kan vrijdagavond tegen Heracles Almelo weer beschikken over Renato Tapia die terugkeert van een schorsing. Aanvoerder Andreas Bjelland ontbrak donderdagmorgen op de training in verband met ziekte. “We gaan ervan uit dat Andreas gewoon inzetbaar is”, besluit Schreuder.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties