Nieuws

Schreuder: "Deze overwinning is erg belangrijk voor ons"

Schreuder: "Deze overwinning is erg belangrijk voor ons"

In een gezapige wedstrijd van beide kanten heeft FC Twente zich zaterdagavond hersteld van de 2-1 nederlaag bij Excelsior. De ploeg van Alfred Schreuder speelde allerminst goed, maar wist in de tweede helft toch twee keer te scoren tegen sc Heerenveen. Makkelijk ging het allemaal niet, zo erkent ook de trainer van FC Twente.

[google]“Het was een heel moeizame overwinning", aldus Schreuder op de website van FC Twente. "In balbezit onze minste wedstrijd van de laatste weken, we speelden veel te weinig naar voren. We hadden te weinig initiatief van achteruit om het middenveld in te gaan of de spits te zoeken. We kwamen daar slecht aan toe. Je zag dat er wat angst in het elftal kwam, om de bal rechtstreeks naar Castaignos te krijgen. Het oogde slap en niet fris."

Volgens Schreuder heeft het er ook mee te maken dat FC Twente woensdag nog 120 minuten speelde tegen Go Ahead Eagles. "Dan merk je toch dat de 120 minuten van woensdag nog in de benen zat. In de tweede helft zochten we wat sneller de spits. Nadat we op voorsprong kwamen heb ik wel een strijdend elftal gezien. Vandaag win je op basis van mentaliteit en vechtlust."

Voetballend moet het allemaal nog beter zo vindt de 42-jarige Barnevelder. "Voetballend kan het beter en daar zullen we aan moeten werken. Als ik kijk waar dit jonge elftal nu staat, kan iedereen stappen maken en dat biedt perspectief voor de toekomst. Als je bedenkt dat we 72 uur geleden nog bij Go Ahead Eagles op het veld stonden, dan is deze overwinning erg belangrijk voor ons", zo besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties