Nieuws

Selectie Twente ontvangen als helden

Selectie Twente ontvangen als helden

Het kampioenschap mag dan op een haar na aan FC Twente voorbij zijn gegaan, in thuisstad Enschede werden de spelers gisteravond als helden ontvangen. Net als vorig jaar, toen Twente de competitie wist te winnen, stonden duizenden mensen aan de kant van de weg om de spelersbus toe te juichen.

Nadat de spelers vanaf Amsterdam per helikopter waren teruggekeerd, vertrok de bus vanaf de luchthaven ten noorden van Enschede naar de brouwerij van Grolsch. Op een groot deel van de route was het zo druk dat de bus muurvast kwam te staan tussen een rood-witte mensenmassa.

Uren wachten
Veel fans hadden er geen enkel probleem mee om uren te wachten op de vertraagde bus. Op kruispunten dromden grote groepen fans samen, met blikjes bier en bengaals vuurwerk in de hand wachtend tot de bus langs kwam rijden.

Even voor half twee vannacht, na een rit van vijf uur en drie kwartier, bereikte de bus zijn bestemming, de brouwerij van Grolsch. Ook bij de poort van de brouwerij stonden nog fans om de equipe van trainer Michel Preud'homme toe te juichen.

Volksfeest
Volgens de politie en de gemeente verliep het Twentse volksfeest zonder wanklank. In totaal werden dertien mensen aangehouden wegens vernielingen, openbare dronkenschap en het verstoren van de orde. Twee mensen zitten vast wegens mishandeling.

Voor de spelers was de intocht een mooie ervaring na het 3-1 verlies tegen Ajax. 'We zijn tweede geworden, maar het maakt voor deze mensen niets uit', zei aanvoerder Peter Wisgerhof voor de microfoon van TV Oost. 'Ze zijn trots op wat we allemaal bereikt hebben dit seizoen.'

[youtube]smsRM2h4ntk[/youtube]
[youtube]Shl_upmcmTA[/youtube]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties