Nieuws

"Seniorenvoetbal ligt mij beter dan het jeugdvoetbal"

"Seniorenvoetbal ligt mij beter dan het jeugdvoetbal"

De eerste selectie van FC Twente lijkt zich definitief versterkt te hebben met een speler uit de eigen jeugd. Jelle van der Heyden is in korte tijd helemaal naar de top geklommen, en krijgt zowaar een voorkeursbehandeling van hoofdtrainer Alfred Schreuder. De 19-jarige Van der Heyden kan daarom als één van de nieuwe, jonge gezichten van FC Twente worden beschouwd.

Aan het einde van de trainingen is het altijd weer tijd voor een partijtje. Oefenmeester Alfred Schreuder houdt altijd bij voorbaat al een plekje vrij voor Jelle van der Heyden. De jonge speler krijgt altijd hetzelfde hesje als middenvelder Hakim Ziyech. Gisteravond speelden de Tukkers een oefenwedstrijd in Barneveld, en hier kreeg Jelle van der Heyden de voorkeur boven Kyle Ebecilio.

De middenvelder zit op rozen, beseft hij zelf ook. "Het voelt prettig dat je het vertrouwen van de trainer krijgt en voor het eerst mee mag op trainingskamp. Ik zit nu ook in de kleedkamer van het eerste elftal en dat is in het voetbal toch altijd een echte stap. Maar ik weet ook wel dat we nog lang niet compleet zijn." aldus Jelle van der Heyden tegenover leon Ten Voorde van de TC Tubantia. De eerste belangrijke stap is gezet, maar concurreren met spelers als Gutierrez, Tapia, Ziyech, Mokotjo is nog wat te hoog gegrepen.

Bekend in De Eredivisie is hij nog niet, maar met een Bekende Nederlander als zaakwaarnemer, heeft hij zich bij de 180.000 volgers al meerdere malen kenbaar gemaakt. Samen met zijn vader bekeek Van der Heyden alle mogelijkheden voor een zaakwaarnemer, en ze kwamen uit bij misdaadjournalist Peter R. De Vries. "Wij kenden Peter alleen van tv, maar hij kwam op ons altijd betrouwbaar over en daarom hebben we contact gezocht." vertelt Van der Heyden.

De middenvelder is niet nieuw bij FC Twente, en treed toch nu pas duidelijk op de voorgrond. Dat betekent echter niets, weet hij zelf. "Dat het bij mij wat langzamer is gegaan, komt door een zware blessure. In mijn laatste jaar bij de C-tjes heb ik mijn kruisband afgescheurd en daardoor ben ik er twee jaar uit geweest." verklaart hij. Zijn debuut maakte hij eerder al in de wedstrijd tegen PSV, en dat ging prima. "Ik denk dat het seniorenvoetbal mij beter ligt dan het jeugdvoetbal", zegt hij. "Het gaat hier meer om inzicht en tactiek en dat ligt mij wel."

[google] Nu is het de vraag hoe Jelle van der Heyden zijn toekomst ziet, hij heeft namelijk slechts één jaar bijgetekend bij de Tukkers. "Dat is een bewuste keus. Ik wil mezelf niet vastpinnen voor langere tijd. Het is belangrijk dat ik me dit jaar verder ontwikkel, want ik heb al lang genoeg stilgestaan. Er zitten in het nieuwe contract ook nog twee optiejaren, dus als het goed gaat zit ik nog jaren bij Twente." besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties