Nieuws

'Spelers na een maand transfervrij'

'Spelers na een maand transfervrij'

Om spelers te beschermen tegen het niet tijdig uitkeren van salarissen wil de FifPro een verandering van de regels. De internationale spelersvakbond wil dat als spelers een maand geen salaris hebben gekregen van de werkgever, transfervrij opzoek mogen naar een nieuwe club.

[google]"Het is toch niet te veel gevraagd om contracten te respecteren en voetballers te behandelen als ieder andere werknemer?”, aldus secretaris-generaal Theo van Seggelen. “Dat is méér dan eerlijk als spelers worden misbruikt door een systeem dat clubs toestaat een betalingsachterstand van negentig dagen te hebben zonder dat er consequenties volgen.”

Recent voorbeeld is Wesley Sneijder wiens werkgever Galatasaray loon in wil houden van de voetballer. Dit heeft Sneijder geweigerd. FifPro wil dat spelers in deze situaties na dertig dagen geen betaling het contract mogen laten ontbinden.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties