Nieuws

Spelersprofiel: Felipe Gutierrez - FC Twente

Spelersprofiel: Felipe Gutierrez - FC Twente

Felipe Gutierrez kwam in de zomer van 2012 over naar FC Twente. De Chileen werd overgenomen van de Chileense topclub Universidad Católica waar hij zich als als jonge speler in de basis wist te werken. Het grootste deel van zijn jeugdopleiding genoot hij bij Everton de Viña del Mar waarna hij in 2008 de overstap maakte naar de jeugd van Universidad Católica.

Nederland was voor Felipe Gutierrez niet volkomen onbekend. Zijn vader kwam in 1976 over naar Nederland en stichtte hier een nieuw gezin en kreeg drie dochters. Na de overgang van Felipe Gutierrez kwamen ook zijn moeder en zus over naar Nederland.

Van origine is Felipe Gutierrez een aanvallend ingestelde middenvelder maar vanaf het seizoen 2013-2014 speelt hij in een meer controlerende rol. De aanleiding was de langdurige blessure van Wout Brama. De rol als controleur pakte Gutierrez goed op en hij voelt zich hier prima op zijn gemak.

[table id=12 /]

Felipe Gutierrez in beeld

Felipe Gutierrez

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties