Nieuws

"Stadion is prachtig, maar financiering is minder"

"Stadion is prachtig, maar financiering is minder"

Aan het prachtige stadion van FC Twente hangt helaas nog altijd een duur prijskaartje. En de financiën van de Tukkers schiet erg tekort. Wel is het zo dat de club één jaar lang geen rente hoeft te betalen over de openstaande schulden, wat FC Twente wat ruimte geeft. Op dit moment rust er een schuld van 33 miljoen euro op het stadion van FC Twente, per jaar betekent dat 5.4 miljoen euro aan rente en aflossing.

"Het stadion is prachtig, maar de manier waarop het is gefinancierd is minder", aldus directeur Gerald van den Belt tegenover de TC Tubantia. Het financiële plaatje ligt de club dan ook zwaar op de maag. Het geld voor De Grolsch Veste is afkomstig van verschillende partijen. Namelijk: Banken, de gemeente, en investeerders van binnen en buiten de club.

Doordat FC Twente nu een jaar lang geen rente hoeft te betalen, levert dat een bezuiniging op van vier miljoen euro. Echter is dat nog bij lange na niet de oplossing voor de problemen. De lopende schulden van de Tukkers zullen moeten worden geherfinancierd. FC Twente zou graag zien dat het er dertig jaar over mag doen om alles af te lossen. Dan ligt de financiële last op jaarbasis namelijk lager. Op dit moment is het zo dat de investeerders binnen zeven jaar hun geld moeten hebben, de banken binnen tien jaar, en de gemeente binnen 22 jaar.

[google] "Op een relatief zo korte termijn meer dan 30 miljoen aflossen is niet te doen", aldus Arjan Hoop, financieel-adviseur van de raad van commissarissen tegenover de TC Tubantia. "We zouden enorm geholpen zijn met een aflossingstermijn die gangbaar is bij hypotheken op vastgoed, meestal dertig jaar. We gaan met de banken, gemeente en investeerders praten over het oprekken van de aflossingstermijn." verklaart hij. Echter zal FC Twente hierdoor uiteindelijk wel meer geld kwijt zijn aan het betalen van de rente.

Gerald van den Belt geeft de herfinanciering tijd tot aan het einde van het jaar. Adviesbureau Hypercube, erg bekend in de sportwereld, zal de Tukkers hierin gaan ondersteunen.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties