Nieuws

Steaua-Twente mogelijk op vrijdag

Steaua-Twente mogelijk op vrijdag

Door de winterse weersomstandigheden, die Roemenië momenteel teisteren, is het nog onduidelijk of het duel Steaua Boekarest – FC Twente donderdag wel gespeeld zal gaan worden. UEFA coördinator Thomas Giordano weet hoe de omstandigheden zijn in Boekarest maar kan en wil nog geen uitsluitsel geven.

De belangrijkste vraagstukken zijn de temperatuur, sneeuwval, het veld en de gezondheid van de fans. Deze fans zitten dus net als de twee clubs in de wachtkamer. De UEFA brengt morgen haar rapport naar buiten en in de tussentijd hebben ze alvast een aantal scenario’s op papier gezet.

Wedstrijd eerder op de dag

Dat de temperatuur voor de UEFA nagenoeg geen invloed heeft op het wel of niet spelen van de wedstrijd weten we ondertussen. Echter denkt de UEFA er wel over na om bij bizarre omstandigheden de wedstrijd, net als in Moskou, eerder op de dag te laten spelen. Aangezien de UEFA nagenoeg nooit afwijkt van de speeldata lijkt dit het meest voor de hand liggend.

Geen publiek

Ook al gaat de wedstrijd door dan kan het alsnog vervelende gevolgen hebben voor de mensen die de wedstrijd willen gaan bezoeken. De UEFA overweegt namelijk om de fans te gaan weren om deze tegen zichzelf in bescherming te nemen tegen de kou en de onveilige situaties die de eventuele neerslag kan veroorzaken. Dit zou voor Steaua een strop zijn aangezien er al meer dan 55.000 kaarten zijn verkocht voor deze wedstrijd.

Ander stadion of de wedstrijd verplaatsen naar vrijdag

Sneeuwval heeft ervoor gezorgd dat het veld voorzien is van een witte deken. Daar er nog meer sneeuw wordt verwacht houdt de UEFA er nu al rekening mee dat het veld eventueel onbespeelbaar zal zijn. Mocht dit scenario zich voordoen dan zal de UEFA de wedstrijd verplaatsen naar een ander stadion of naar vrijdag.

Het uitstellen van de wedstrijd naar vrijdag zal voor FC Twente, met al een inhaalwedstrijd tegoed, het minst gunstig zijn. Door het korte tijdsbestek tussen vrijdag en zondag zal dan ook de wedstrijd Vitesse – FC Twente verplaatst moeten worden. Hier zitten zowel FC Twente als de KNVB niet op te wachten.

Morgen zal de UEFA haar rapport uitbrengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties