Nieuws

Strenge maatregelen clubs en KNVB: Sluiten catering en stadionverbod

Strenge maatregelen clubs en KNVB: Sluiten catering en stadionverbod

Na opnieuw incidenten rondom wedstrijden in de eredivisie, zijn de KNVB, de clubs, de Eredivisie CV, de Keuken Kampioen Divisie en het supporterscollectief eerder deze week bij elkaar gekomen. Het overleg heeft ervoor gezorgd dat er vanaf heden extra maatregelen worden genomen bij het misdragen van supporters.

De belangrijkste is dat er bij het gooien van bier of andere voorwerpen, er altijd een waarschuwing komt van de stadionspeaker. Wordt hier geen gehoor aan gegeven, dan wordt de wedstrijd stilgelegd en de catering in het desbetreffende vak gesloten.

Stadionverbod

Personen worden bij het gooien van voorwerpen en/of vloeistoffen, kwetsende spreekkoren, geweld tegen personen en/of goederen en het dragen van gezichtsbedekking altijd bij de KNVB aangemeld voor een landelijk stadionverbod. Een stadionverbod vanaf 12 maanden gaat altijd samen met een geldboete.

Uitkaartverplichting

Voor alle uitsupporters wordt een uitkaartverplichting ingesteld. In ieder geval tot aan het einde van dit kalenderjaar geldt er een registratieplicht voor alle supporters in het bezoekersvak. Dit betekent dat bij de wedstrijdorganisatie een zodanig kaartverkoop gerealiseerd wordt, dat het voor supporters van de bezoekende club niet mogelijk is om kaarten anders dan via de Uitcard te verkrijgen.

Verbaal geweld

Elk spreekkoor dat kwetsend is voor een individu of groep is onacceptabel. Het is aan de clubs om hier altijd en direct tegen op te treden volgens het stappenplan voor de bestrijding van verbaal geweld (handboek competitiezaken betaald voetbal, paragraaf 3.10 – richtlijn bestrijding verbaal geweld – pagina 57).

Goeden mogen niet lijden onder de kwaden

Het betaald voetbal zet in op de persoonsgerichte aanpak binnen de huidige maatregelen: de goeden mogen niet of anders zo min mogelijk lijden onder de kwaden. Daar willen we ons voor blijven inzetten. Mocht een vermindering van incidenten uitblijven, dan komen we in de laatste fase waarbij het verhogen van straffen, weren van (uit)supporters en het nog sneller stilleggen of zelfs staken van wedstrijden tot de mogelijkheden gaan behoren. We willen er alles aan doen om niet in deze fase terecht te komen.

"Wij hopen met heel ons voetbalhart dat alle aandacht, onze gezamenlijke aanpak en de genoemde acties zullen leiden tot een vermindering van het aantal incidenten in en rondom de voetbalstadions. We hopen dit te bereiken samen met de Supporters Liaison Officers (SLO), die constant in contact is met de verschillende supportersgroepen. Betaald voetbal is topsport en topamusement, dat willen we niet laten verpesten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties