Nieuws

Talenten moeten weg puur om financiële redenen

Talenten moeten weg puur om financiële redenen

Afgelopen week maakte FC Twente bekend dat een aantal spelers van Jong FC Twente uit mag gaan kijken naar een andere club. Dario Tanda, Philip Bednarek, Felitciano Zschusschen en Alvin Daniels mogen alle vier uitkijken naar een nieuwe club. De reden is niet dat de club ontevreden is over de spelers, het is puur een financiële kwestie. Dit zegt trainer Jan Zoutman in gesprek met de Tubantia.

[google]Dat de spelers weg mogen wil niet zeggen dat de trainer ze links laat liggen. Ze zullen gewoon kans blijven maken op speeltijd. "Jazeker. Die berichten zijn ook een beetje uit z’n verband gerukt. Dat ze naar een andere club mogen uitkijken heeft niets met hun gedrag te maken. Het is puur een financiële reden. Zolang ze nog bij ons onder contract staan, maken we gewoon gebruik van hen, want met hun instelling is helemaal niets mis”, aldus hoofdtrainer Jan Zoutman.

Van de vier spelers is bekend dat Dario Tanda mag rekenen op interesse van het Engelse Southampton. Hij liep hier in december stage, maar moest de tweede stage in januari afzeggen vanwege de griep. De club heeft aangegeven hem te zullen blijven volgen.

Ook Alvin Daniels hoeft zich geen zorgen te maken. Meerdere clubs hebben zich gemeld bij de zaakwaarnemer van de buitenspeler die in 2011 overkwam van de Graafschap naar de jeugdacademie van FC Twente.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties