Nieuws

Te Wierik: "Tukkers leveren strijd, gaan voor elke meter"

Te Wierik: "Tukkers leveren strijd, gaan voor elke meter"

Mike te Wierik doorliep de hele jeugdopleiding bij FC Twente maar brak bij de Enschedeërs nooit door, de 22-jarige rechtsback besloot daarom om naar Heracles Almelo te gaan en speelde inmiddels al 77 wedstrijden voor de Almeloërs. Hij weet wat het publiek van beide teams willen.

"Ik denk dat ze het leuk vinden om eigen jongens op het veld te zien, daar kunnen ze zich in ver­plaatsen. Je weet hoe ze zijn en kunt ze overal tegenkomen”, zegt Te Wierik, die naast zijn carrière als voetballer ook assistent-trai­ner is van derdeklasser WVV’34. Daarmee trekt hij wekelijks door onder meer Twente en de Achterhoek.

"Jonge jongens kijken tegen je op, dat hoeft niet, maar het is ook mooi dat je kunt laten zien dat dromen uitkomen", vervolgt de verdediger in De Twentsche Courant Tubantia. "Als je er maar voor gaat. Tukkers leveren strijd, gaan voor elke meter. Heel frivool zijn we doorgaans niet. Thomas Bruns heeft dat wel meer dan ik, maar ook hij moet in eerste in­stantie werk leveren. De ideale combinatie is een stel eigen jon­gens, aangevuld met kwaliteits­spelers van buitenaf."

[google]"Ik vind het echt volstrekte onzin om bijvoorbeeld buitenlandse gasten op de bank te zetten. Bij Twente was dat in mijn tijd Nikita Ruka­vytsya, een Australiër. Bernard Parker, Nashat Akram of die Vagif Javadov. Waarom? De eigen jeugd deed daar echt niet voor onder", aldus een kritische Te Wierik. "Aan de andere kant: als je nu kijkt naar Twente, dan staan zij wel zes­de, een stuk beter dan onze vijf­tiende plek. Dus wat is wijsheid?"

Te Wierik had vroeger, in tegenstelling tot zijn vrienden, geen FC Twente-speler boven zijn bed hangen. "Als je vrienden van mij vraagt wie ze vroeger boven hun bed hadden hangen, denk ik dat je heel vaak hoort: N’Kufo, Ruiz en Douglas. Ik? Van der Vaart en Sneijder, maar dat is een ander verhaal”, besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties