Nieuws

Telstar blij met transfer Plet

Telstar blij met transfer Plet

Telstar beleefde, zonder een speler te verkopen, een prima transfermarkt. De Noord-Hollanders zagen enkele duizenden euro's binnenstromen dankzij oud-spelers Plet en Biseswar.

Glynor Plet verkaste van Heracles Almelo naar FC Twente en Diego Biseswar ging van Feyenoord naar Kayserispor. Technisch manager Toon Beijer kon derhalve tevreden zijn. "Vijf procent van het transferbedrag gaat naar de clubs waar een speler voor zijn 23e heeft gespeeld", zegt hij in het Noordhollands Dagblad.

"Het wordt verdeeld in twaalf stukjes. Stel FC Twente betaalt een miljoen euro voor Plet. Hij heeft twee jaar voor Telstar gespeeld. Wij krijgen dus 2/12e van de vijf procent. Het gaat maar om marginale bedragen. Niet zoals de 150.000 euro die bijv. Quick Boys ooit kreeg voor Dirk Kuijt."

Als het klopt dat FC Twente 1,5 miljoen euro betaalde voor Plet, incasseert Telstar ruim twaalfduizend euro. Het bedrag van Biseswar komt neer op iets meer dan tweeduizend euro.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties