Nieuws

Ter Avest: "Het leek of het stadion explodeerde"

Ter Avest: "Het leek of het stadion explodeerde"

Momenteel gaat het financieel en sportief niet al te best met FC Twente. Dat is ook te zien aan de grote hoeveelheid jeugd die momenteel de basisopstelling van FC Twente siert. Hidde ter Avest zat in de jaren dat hij als jeugdspeler werd gekneed tweewekelijks in De Grolsch Veste om het eerste elftal in actie te zien. Vanaf de tribunes maakte hij het kampioenschap mee, de bekerwinst en zag hij 'Circus Champions League' naar Enschede komen.

"FC Twente bestaat vijftig jaar en daarvan heb ik vooral de echte topjaren meegemaakt’, aldus Ter Avest in Voetbal International. "Samen met mijn vader zat ik elke thuiswedstrijd in het stadion, we hebben veel mooie wedstrijden en prachtige spelers gezien."

Ter Avest heeft een foto van hem met Bryan Ruíz, die staat voor het geloof dat alles in voetbal mogelijk is. In januari 2011 zette diezelfde Ruíz een wedstrijd tegen Feyenoord volledig op zijn kop. De jonge verdediger herinnert zich dat nog goed. "FC Twente speelde wederom om het kampioenschap en Ruiz begon die dag op de reservebank, omdat hij net hersteld was van een blessure", blikt Ter Avest terug.

[google]"Op een gegeven moment stond FC Twente met 1-0 achter en kwam Ruiz onder een orkaan van geluid in het veld. En toen hij even later de winnende goal inkopte, leek het of het stadion explodeerde. Ik heb nooit meer zo’n lawaai gehoord."

De jonge verdediger weet wel waar de extase van de supporters vandaan kwam. "Ruiz belichaamde de hoop, als hij aan de bal kwam, ging je er echt voor zitten in de verwachting dat er iets bijzonders zou gaan gebeuren. Nog steeds kijk ik op Facebook naar filmpjes die van hem voorbijkomen", besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties