Nieuws

"Tien procent van transfer Tadic ging naar zaakwaarnemer"

"Tien procent van transfer Tadic ging naar zaakwaarnemer"

Voorzitter van Heracles Almelo Jan Smit trekt al jaren fel van leer tegen de zaakwaarnemers in het voetbal. De makelaars onttrekken jaarlijks tientallen miljoenen euro aan het voetbal, een doorn in het oog van Smit. Een paar jaar geleden kwam er een bedrag naar buiten dat Nederlandse clubs dertig miljoen euro aan makelaars betaalden. "Nou, ik kan je verzekeren dat in de jaren daarna de bedragen alleen maar omhoog zijn gegaan."

[google]FC Twente heeft in de voorbije jaren ook forse bedragen betaald aan verschillende makelaars. "Twente betaalde ongeveer 7,7 miljoen euro aan FC Groningen voor Dusan Tadic en van dat bedrag verdween zeker 10 procent in de zakken van zaakwaarnemer Zoran Pavlovic", schrijft verslaggever Leon ten Voorde vandaag in De Twentsche Courant Tubantia. "Als Twente daarmee niet akkoord was gegaan, had Tadic nooit twee jaar in Enschede gevoetbald. Dat is de realiteit geworden."

Jan Smit zou graag zien dat de regelgeving omtrent zaakwaarnemers wordt veranderd, maar zowel de politiek als de clubs werken niet mee. Een deel van de makelaarskosten kunnen namelijk van de belasting worden afgetrokken. "Ik verwacht dan ook dat de makelaars alleen maar rijker worden", besluit de voorzitter van Heracles somber.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties