Nieuws

Tim Hölscher tekent voor 3 jaar bij FC Twente

Tim Hölscher tekent voor 3 jaar bij FC Twente

FC Twente heeft de zeventienjarige middenvelder Tim Hölscher vastgelegd. De Duitse middenvelder speelt sinds 2008 in de FC Twente Voetbalacademie, maar tekende maandag een driejarig contract. Komend seizoen zal hij in Jong FC Twente spelen. In de afgelopen weken mocht hij als stagespeler wel meetrainen bij het eerste elftal.

Hölscher, die de jeugdopleiding van Schalke 04 verruilde voor Twente, is blij met zijn contract. "Ik speel nu vier seizoenen in de Voetbalacademie en op dit moment gaat het boven verwachting. Vorig seizoen ben ik het seizoen begonnen als speler van de B1 en aan het begin van deze zomer had ik verwacht dat ik bij Jong FC Twente zou trainen en de oefenwedstrijden zou spelen."

De jongeling trainde al met het eerste en speelde ook al in het eerste elftal van FC Twente. Hölscher had dat niet verwacht. "Dat ik mee mocht trainen met de eerste selectie en wedstrijden speelde, verraste mij echt. Net als mijn officiële debuut in de uitwedstrijd tegen Santa Coloma (tweede voorronde Europa League, red.). Ik merk dat deze periode met het eerste elftal een heel bijzondere ervaring is en waarvan ik heel veel kan leren als jonge voetballer. "

"Als straks het seizoen begonnen is zal ik mijn wedstrijden bij Jong FC Twente spelen, maar hoop ik nog een paar keer in de week met het eerste mee te trainen", aldus Hölscher. "Ik ben heel blij met dit nieuwe contract en ik wil mij de komende jaren als voetballer verder ontwikkelen bij deze club."


Afgelopen zondag verloor Twente een oefenduel tegen SC Paderborn uit de Tweede Bundesliga met 0-1. Voor Hölscher was het echter een mooi duel. "We speelden deze wedstrijd op het veld van SG Gronau en ik heb in mijn jeugd acht jaar bij die club gespeeld. Het was zondag dan ook best wel speciaal om daar met FC Twente te spelen."

FC Twente heeft veel vertrouwen in Hölscher, zo liet technisch manager Cees Lok weten. "We zijn verheugd dat Tim een nieuw contract heeft getekend bij FC Twente. In voorbereiding op het nieuwe seizoen maakt Tim als stagespeler deel uit van de eerste selectie en heeft hij zijn opwachting gemaakt en meerdere oefenwedstrijden."

"Daarnaast heeft hij op zeventienjarige leeftijd zijn Europese debuut voor FC Twente gemaakt Tim is een zeer talentvolle middenvelder die zich afgelopen jaar sterk heeft ontwikkeld en graag bij FC Twente door wil groeien. Deze kans bieden wij hem", aldus Lok.

SoccerNews

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties