Nieuws

"Tja, dan kun je geen aanvoerder meer zijn"

"Tja, dan kun je geen aanvoerder meer zijn"

Hakim Ziyech raakte vorige week de aanvoerdersband kwijt, nadat hij in een interview in De Volkskrant de vloer aanveegde met alles en iedereen binnen en buiten de club. Veel journalisten spraken er schande van. Was er eindelijk eens een voetballer die alles open en eerlijk vertelde, wordt dat meteen afgestraft, zo redeneerde men. Columnist van Trouw Henk Hoijtink deelt die mening niet. Hij vindt het terecht dat Ziyech geen aanvoerder meer is.

Dat Ziyech een sneer uitdeelde aan het adres van Joop Munsterman, zullen ze bij FC Twente niet zo hoog hebben opgenomen denkt Hoijtink. "Nee, hij zegt iets anders, iets wat ik nergens belicht zag worden - zeker niet in de eerste reacties over de openhartigheid waarvan we blij moesten zijn dat die nog eens door een voetballer werd getoond. FC Twente heeft door de financiële ineenstorting een magere ploeg over, en Ziyech zegt openlijk dat hij zich gedwongen voelt bepaalde spelers op te zoeken - loopt een ander vrij, begrijpen we, dan kon die de bal weleens niet krijgen."

[google]"Tja, dan kun je geen aanvoerder meer zijn", vervolgt Hoijtink zijn column. "Je kunt je afvragen of je dan sowieso nog lekker tussen de jongens kunt meedraaien, maar dat is natuurlijk ook niet de bedoeling - in elk geval niet die van Ziyech, die op de meest doorzichtige manier op een breuk uit is. Hakim Ziyech schond de eerste vereisten van teamsport, en wie hem zag spelen, hoe mooi dat er ook kon uitzien en hoeveel doelpunten hij maakte en voorzetten hij gaf, weet dat hij dat daarvóór ook soms al deed."

Dat er in de voetbaljournalistiek verontwaardiging werd uitgesproken over de straf die Ziyech kreeg, vindt Hoijtink hypocriet. "Dat is een vreemde, oppervlakkige, om niet te zeggen ongerijmde reflex in deze donkere tijden voor ons voetbal, de teamsport die het is of zou moeten zijn", besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties