Nieuws

Toeschouwersaantal loopt bij FC Twente het minst terug

Toeschouwersaantal loopt bij FC Twente het minst terug

Van de clubs die het afgelopen seizoen ook uitkwamen in de Eredivisie is FC Twente de club die het minst aantal toeschouwers heeft verloren. Dit meldt de Voetbal International vandaag dat een onderzoek deed naar de publieke belangstelling over het eerste kwart van de competitie. Bij FC Twente is een daling geconstateerd van 0,5% ter opzichte van het eerste kwart vorig seizoen.

[google]Toen kwamen er bij FC Twente per wedstrijd gemiddeld 29.452 toeschouwers naar de Groslch Veste. Het eerste kwart van dit voetbalseizoen zijn dit er met 29.300, 152 minder. Kijkend naar de tegenvallende resultaten van het afgelopen seizoen en de economische crisis zal hier binnen FC Twente niet over worden geklaagd. Met de huidige koppositie en het frisse aanvallende spel is zelfs de verwachting dat het aantal toeschouwers dit seizoen alleen nog maar zal stijgen.

De club die die de meeste supporters is verloren is FC Utrecht. In tegenstelling tot vorig seizoen trok het per wedstrijd gemiddeld 2.989 toeschouwers minder. Een daling van maar liefst 17,1%. Ook Vitesse krijgt forse tikken. De club verloor 16,1% van haar toeschouwers.

Van de traditionele top 3 is Feyenoord de grootste verliezer. De club trok het eerste kwart van de competitie 2.241 minder toeschouwers dan vorig jaar. Een daling van 4,9%. PSV zag het gemiddeld aantal toeschouwers met 447 afnemen, Een daling van 1,3%.

In de Eredivisie zijn er twee clubs die meer toeschouwers trokken dan afgelopen seizoen. Dit zijn PEC Zwolle met een stijging van 3,8% en Ajax met een stijging van 0,4%.

Het complete overzicht van de Eredivisie

Hierin zijn nieuwkomers Cambuur Leeuwarden en Go Ahead Eagles niet meegenomen.
publieke-belangstelling-eredivisie

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties