Nieuws

Toespraak Heerts: "Er komt héél veel op ons af"

Toespraak Heerts: "Er komt héél veel op ons af"

Vanavond was de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Het was voor het eerst in jaren dat het niet Joop Munsterman was die het woord voerde. Dit werd gedaan door Hein Trebbe en Ton Heerts, beiden commissaris bij FC Twente. Helaas was er weer slecht nieuws te melden. Na het Doyen schandaal zouden er ook tekenen zijn dat er ook bij andere transfers zaken niet helemaal deugen. Ook ging Heerts in op het lopende onderzoek dat is gestart door de KNVB. Hieronder de toespraak van Ton Heerts.

“Dat onderzoek is inmiddels gestart en staat onder leiding van de heer Knüppe. Hij doet dat onderzoek namens de KNVB en de gemeente Enschede, in goed overleg met FC Twente. Hij zal zijn conclusies en aanbevelingen zo spoedig mogelijk rapporteren waarbij we hopen dat hij dat uiterlijk februari van dit jaar kan doen, zodat wij voor 1 mei de uitkomsten kunnen implementeren.”

Helaas lijkt er wederom een lijk uit de kast te zijn gevallen die de situatie zou kunnen beïnvloeden. Volgens Heerts roepen bepaalde transfers uit het verleden vraagtekens op. “Wij willen hierover absolute duidelijkheid. Om die reden onderzoeken wij op dit gebied nu, in afstemming met de heer Knüppe, wat de exacte feiten zijn. De interim-directeur Onno Jacobs heeft vanmiddag van het bestuur opdracht gekregen dit onderzoek vorm te geven. De uitkomsten daarvan stellen we onverwijld ter beschikking aan de heer Knüppe, de KNVB en de gemeente Enschede. Zoals al eerder aangegeven is er dit bestuur alles aan gelegen om schoon schip te maken.”

Toekomstplannen
“Op korte termijn hebben we de volgende prioriteiten. Behoud Eredivisieschap, voldoen aan eisen gemeente, medewerking onafhankelijk onderzoek, Plan van Aanpak gedisciplineerd blijven volgen, versterking organisatie richting excellerende organisatie, voldoen aan eisen good governance en reputatie- en vertrouwensherstel bij achterban. Er komt heel veel op ons af, maar samen met alle medewerkers, en zeker ook met de steun van u allen, hopen wij deze hobbels te kunnen nemen, zodat we met vertrouwen de komende zomer naar de “herstel”-fase kunnen. Een fase zonder Europees voetbal, maar waarin we sportief en organisatorisch weer gaan bouwen.”[google]

Weer een sterk merk worden
“Sportief streven we naar een stabiele positie in het linkerrijtje." Dit streven is gericht op 2019. "Een verdere professionalisering van de FC Twente Voetbalacademie als levensader en een sterkere verbinding tussen spelers, organisatie, supporters en sponsors. We willen weer een sterk merk worden op basis van drie kernwaarden: trots, ambitie en noaberschap. Daar hoort bij bestuurlijk, sportief en financieel ‘gewoon doen’. Realistisch, nuchter en transparant. We doen niets meer wat boven onze macht ligt. Dromen mag, maar de nuchtere realiteit bepaalt ons uitgaven- en besluitvormingspatroon. FC Twente kent haar plaats en die plaats ligt hier – in het hart van Twente, in het hart van de Twentse samenleving. Samen maken we van FC Twente weer onze trots", besluit Heerts zijn toespraak.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties