Nieuws

Topscout Visser: "Abarca interessante speler"

Topscout Visser: "Abarca interessante speler"

De Chileen Juan Abarca, die zich deze week mag bewijzen bij FC Twente, staat goed aangeschreven bij scouts. De 1.75 meter lange Abarca maakte in 2009 furore als aanvoerder van het Chileense jeugdteam, dat het bekende toernooi van Toulon wist te winnen. Ook in 2008 en 2010 was hij van de partij op dat toernooi.

De gerenommeerde scout Piet de Visser, kenner van het Zuid-Amerikaanse voetbal, omschrijft Abarca als een interessante speler voor het Nederlandse voetbal, omdat hij een goed meevoetballende verdediger is. Abarca was in de nationale jeugdploeg van Chili overigens een centrale verdediger, maar speelt tegenwoordig vooral links in de zone of linksback.

Als Abarca goed bevalt, wordt hij voor de rest van het seizoen gehuurd, waarna FC Twente een optie tot koop heeft bedongen. Volgens Chileense bronnen zou de transfersom voor de speler van Universidad de Chile 1,5 miljoen euro bedragen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties