Nieuws

Totale controle FC Twente

Totale controle FC Twente

Waar recent kwalitatief beperkte tegenstanders als Excelsior en SC Genemuiden het FC Twente erg lastig maakten, werd een apathisch De Graafschap door het elftal van Co Adriaanse tot figurant gedegradeerd. Gezien het enorme veldoverwicht van de thuisploeg viel de uiteindelijke 4-0 zege nog bescheiden uit.

„Zo gemakkelijk hadden we dit seizoen nog niet gewonnen. De Graafschap heeft één gevaarlijk momentje gehad en voor de rest hebben we de hele wedstrijd gecontroleerd. Alleen hadden we meer moeten scoren”, besefte Peter Wisgerhof. De aanvoerder opende zelf de score na een goede voorzet van Wout Brama.

Adriaanse had dezelfde elf het veld in gestuurd als afgelopen donderdag tegen Odense BK. „Het lijkt erop, dat we steeds meer automatismen in ons spel krijgen. We hebben meer zekerheid en houvast”, aldus Wisgerhof.

„Volgens mij heeft dat niet zoveel met automatismen te maken, maar wel met concentratie en de juiste balans tussen zuiverheid en snelheid”, analyseerde Adriaanse. „Het is in dit soort wedstrijden belangrijk om op het juiste moment iets te forceren. Als je te gehaast de beslissende pass wil geven, gaat het mis.”

„Het moet niet zoveel uitmaken waar spelers staan. Ik zie de ploeg toegroeien naar een situatie, waarin spelers op meerdere plekken kunnen spelen. Dat is ook het kenmerk van een topploeg. Bij nationale ploegen komen spelers bij elkaar, lunchen en kaarten ze wat, waarna ze een geweldige wedstrijd spelen, terwijl ze nooit eerder in precies die samenstelling hebben samengespeeld.”

FC Twente-doelman Nicolai Michailov had op de voor hem luie zondagmiddag best een hangmat tussen zijn doelpalen kunnen hangen. De Bulgaarse doelman verveelde zich stierlijk en ging op een gegeven moment uit balorigheid maar een balletje hooghouden.

Een schitterende aanval door het centrum, waarbij nummer tien Nacer Chadli de voormalige Superboer Luuk de Jong vrijspeelde, leverde de Twentse 2-0 op. De Jong Oranje-internationals Ola John en Leroy Fer tekenden voor de overige twee goals. De fysiek ijzersterke, energieke John ontwikkelt zich stormenderhand. „Ola is een fantastische speler, die twee, drie man bezighoudt en daarmee nu al het verschil maakt voor ons”, prees Wisgerhof de inbreng van de buitenspeler. „Ola is daarnaast een grappige, leuke jongen, die goed ligt in de groep. We liggen in een deuk als hij als donkere jongen Twents gaat praten.”

John is bevriend met Fer, die nog geen Twents praat, maar zich inmiddels wel thuis voelt in tukkerland. De middenvelder was weer doeltreffend als invaller, zijn vierde goal in de laatste vier duels. „Er worden al grapjes over gemaakt in de kleedkamer. Ze noemen me supersub”, aldus Fer, die de complimenten kreeg van zijn trainer. „Leroy heeft het heel goed gedaan. Hij brengt extra power en loopvermogen achter de spits.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties