Nieuws

Trainers bij FC Twente hadden veel teveel te vertellen

Trainers bij FC Twente hadden veel teveel te vertellen

Zoveel mensen, net zoveel meningen. Ook over wie nu de nieuwe hoofdtrainer moet worden bij FC Twente. Gisteren pleitte Jan van Halst voor een terugkeer van Fred Rutten in een soort van managersrol met daarnaast een trainer van de nieuwe generatie als Faber (NEC) of Kalezic (Roda JC). Vandaag de mening van voormalig FC Twente spits Arnold Bruggink die vindt dat de club eerst uit moet stippelen welke richting het de komende jaren op wil.

"Volgens mij moet FC Twente eerst een plan maken met daarin vastgelegde handvatten en doelstellingen. Wat wil ik nu als club? Wil ik een goede jeugdopleiding hebben van waaruit spelers doorgroeien naar het eerste elftal? Dan moet je daarbij ook een trainer halen die dat proces aanstuurt."

"Vanuit dat plan kun je over twee of drie jaar wederom makkelijk een trainer zoeken die bij die ideeën aansluit. Dan word je als club weer leidend." Volgens Bruggink hadden de trainers bij FC Twente de afgelopen jaren veel teveel te vertellen. "Steve McClaren haalde deze spelers en Michel Preud’homme kocht weer totaal andere spelers. Van een duidelijke lijn was geen sprake."

[google]Of Fred Rutten terugkeert bij FC Twente? Bruggink ziet het somber in. "Volgens mij is een terugkeer van Fred Rutten niet aan de orde. Als hij echt had gewild was hij er allang ingestapt. FC Twente heeft een trainer nodig met ervaring, maar ook met het vermogen om met jonge spelers en voetballers met een krasje te werken. Ik hoorde onlangs de naam Jos Luhukay vallen en dat vind ik wel een interessante gedachte. Hij heeft in Duitsland gewerkt bij Paderborn, Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg en Hertha BSC. Die clubs hadden ook niks, maar Luhukay is volgens mij overal gepromoveerd. Ik ben wel nieuwsgierig hoe hij in Nederland als trainer zou functioneren", besluit Bruggink in gesprek met Wekking van Voetbal International.

banner-tukker-life-floor
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties