Nieuws

Trainingskamp tijdens winterstop een straf?

Trainingskamp tijdens winterstop een straf?

Het is inmiddels meer regel dan uitzondering dat de Nederlandse voetbalclubs tijdens de winterstop hun trainingskamp opslaan in Zuid-Europese landen. We spreken dan niet alleen over de profclubs, zelfs de amateurs vliegen tegenwoordig uit.

Lekker trainen in de zon, af en toe een nietszeggend potje spelen en de rest van de dag lekker genieten van het mooie weer, witte stranden blauwe zee en zelfs voor de cultuursnuivers is er ook altijd wel wat te beleven.

Klinkt het niet mooi? Je hobby uitoefenen, er dik voor betaald krijgen en een betaald weekje zon als bonus terwijl de rest van Nederland loopt te sappelen in de regen en kou? Niet blijk minder waar.

Dat de heren voetballers tegenwoordig snel verwend raken is logisch te verklaren en daar moeten we het eigenlijk gewoon mee doen. Toch zou het de heren voetballers sieren om op sommige momenten zo wijs te zijn om bepaalde uitspraken achterwege te laten en een trainingskamp niet over te laten komen als een straf uitgedeeld door de club.

Hier enkele quotes van spelers die hun onvrede moesten uiten in de media;

Theo Janssen:”eigenlijk zijn alle trainingskampen hetzelfde. Je eet, traint en slaapt, en komt je hotel niet uit. Verder doe je niks."

Marc Janko:"Slapen en eten, meer doen we hier niet."

Huntelaar:"Als mijn vrouw vraagt hoe het vandaag weer was, moet ik eigenlijk altijd hetzelfde vertellen. Bij haar thuis is het spannender hoor."

Huntelaar: "Ik heb soms het idee dat het controledwang van een club is, zo'n trainingskamp. Dat ze kunnen zeggen: we hebben er alles aan gedaan."

Gelukkig kunnen we melden dat het ook anders kan. Vooral de jongere spelers genieten volop en pakken juist hier de kans om zich extra te bewijzen aan de technische staff.

En voor de klagende spelers bij FC Twente? Laat deze volgend jaar thuis en werk met hen dagelijks een “speciaal” buitenprogramma af onder leiding van Theo Vonk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties