Nieuws

Transferperikelen 12-07-2011

Transferperikelen 12-07-2011

Het is komkommertijd in de voetbal. Geruchten over en weer inzake transfers, nietszeggende oefenwedstrijden etc. etc.. Echter, soms zijn er zoveel geruchten dat ze amper zijn bij te houden.

Wij hebben er een aantal voor u op een rij gezet. Dit wil niet zeggen dat we alles hier gaan noemen, maar de meest opmerkelijke wel.

Leroy Fer:

Deze transfer lijkt van de baan. FC Twente heeft aangegeven dat ze het bod van 2,5 miljoen niet willen verhogen naar de verlangde 5 miljoen die Feyenoord voor Fer willen ontvangen. Leroy Fer heeft zelf aangekondigd zijn contract bij Feyenoord niet te gaan verlengen en zou het liefst naar FC Twente vertrekken. Volgens het Algemeen Dagblad zou mede door de financiële gevolgen van de stadionramp in de Grolsch Veste is de club uit Enschede niet van plan het door de Rotterdammers gewenste bedrag op tafel te leggen Deze reden later in diverse media als onzin weergegeven.

Fer: “Mijn zaakwaarnemer houdt alle buitenlandse interesse momenteel af, want ik wil me het liefst in Nederland blijven ontwikkelen. En ik denk dat Twente dan een goede stap is”, zo spreekt de Feyenoorder zijn duidelijke voorkeur uit in het magazine van NUsport.
De international begrijpt niets van de opstelling van de Kuipbewoners. 'Aangezien de club nu nog miljoenen aan me kan verdienen, kunnen ze me maar beter naar Twente laten gaan. Ik heb nog maar een eenjarig contract, als je dan nog miljoenen voor me kunt pakken, zou ik dat als club altijd doen.
Volgens Jansen (zaakwaarnemer van Fer) is het uitgesloten dat het uiteindelijk op een arbitragezaak uitdraait. ,,Dat willen we niet en dat heeft in dit soort zaken ook helemaal geen zin. Het is duidelijk dat Leroy naar Twente wil, maar zolang de clubs er niet uit zijn kunnen wij niets doen en moeten we plaatsnemen in de wachtkamer.''

John Gudetti:

Twittert dat hij vandaag 2x lekker heeft getraind in LA. De transfer lijkt dus letterlijk en figuurlijk ver weg. Hij heeft nog enkel idee hoe zijn toekomst er uit gaan zien.

Cristian Mejía (zie foto)

FC Twente dingt naar de handtekening van Cristian de Jesús Mejía Martínez, kortweg Cristian Mejía. De slechts 1.67 meter lange Colombiaan wordt een grote toekomst voorspeld. Mejia speelt nu nog bij Danubio in Uruguay, maar binnenkort wil hij de oversteek gaan maken naar Europa. De twintigjarige vleugelaanvaller komt veelvuldig vanaf de linkerflank en maakt in Uruguay grote indruk met onnavolgbare dribbels en acties. FC Twente heeft echter een aantal geduchte concurrenten. Mejía staat volgens Diario Deportes ook in de belangstelling van PSV, Lokomotiv Moskou, FC Porto en Schalke 04. 

Steven Berghuis

Steven Berghuis tekent binnenkort een nieuw contract bij FC Twente. De 19-jarige middenvelder, leek vanwege een gebrek aan perspectief zijn tot medio 2012 lopende verbintenis niet te verlengen.
“Maar hij ziet weer voldoende perspectief bij deze club”, aldus coach Co Adriaanse tegenover Eredivisie Live. De Amsterdamse trainer hevelde Berghuis onlangs over van de beloftenploeg naar de A-selectie van FC Twente.

Bryan Ruiz:

Villarreal raakt naar verwachting Giuseppe Rossi kwijt aan Juventus. "Juventus wil dertig miljoen euro voor hem neerleggen en een salaris bieden van zes miljoen euro per jaar." Wanneer de deal doorgaat zou Bryan Ruiz kandidaat zijn om Rossi bij Villarreal op te volgen.

Tot slot lazen wij op Twitter dat Alexander Gerndt (Helsingborgs) op de lijst zou staan van FC Twente, maar wordt gevolgd door meerdere clubs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties