Nieuws

Trots, ongeloof en opwinding.

Trots, ongeloof en opwinding.

Artikel uit de TCTubantia van 16-02-2012

Hij had gisteren amper voet op Roemeense bodem gezet of Ola John kreeg een sms van een bekende: ‘Je zit in de voorselectie van Oranje voor het oefenduel tegen Engeland’. De speler van FC Twente dacht dat het een grap was. „Ik kan het nog steeds amper geloven”, zegt hij even later.

FC Twente-aanvaller Ola John (19) deelt in Boekarest een kamer met de kersverse Nederlander Douglas. Die feliciteerde zijn ploeggenoot meteen. „ Douglas vindt het heel leuk voor me, toch Doug? Al is het voor hem jammer dat hij zelf nog niet voor Oranje mag spelen. Hij moet nog even afwachten, maar ik zelf ook. Ik loop niet met mijn hoofd in de wolken, ik moet realistisch blijven. Het zit erin dat ik straks ga afvallen, maar het is wel mooi!”

In de spelersbus, op weg naar het hotel in Boekarest, had hij geen oog voor het dikke pak sneeuw en de auto’s die onder bergen wit leken verdwenen.

„Ik zette mijn andere telefoon aan en kreeg de ene ping na de andere. Van mijn broers, de rest van de familie, mijn vrienden. Ik had oproepen gemist. Ik dacht: het is echt zo. Eljero Elia stuurde me een tweet om me te feliciteren. Daar werd ik wel even heel blij van. Het voelt goed dat iedereen het me zo gunt en trots is.”

Als John door bondscoach Bert van Marwijk wordt uitgenodigd, treedt hij in de voetsporen van zijn broer Collins, die twee keer voor Oranje uitkwam. Marco van Basten was trainer en Collins nog een beloftevolle speler. Hij kwam uit tegen Zweden (18 augustus 2004) en Liechtenstein. Nu speelt Collins in Iran en maakt Ola furore in Enschede.

„ Ik ga nergens vanuit, maar ik moet toch ergens beginnen. Dit lijkt me een goed begin”, aldus de jongste van de twee broers.

John werd geboren in Liberia en groeide op in Twente.
Hij heeft altijd geweten dat hij voor Nederland wilde spelen, ook al zou Liberia eerder bellen. „ Met Liberia heb ik niets, we hebben daar geen familie meer wonen. Het Nederlands elftal is een droom, een heel grote droom. Ik heb ook in de jeugdelftallen gespeeld, ik heb er echt een gevoel bij.”

Vanavond speelt de jonge aanvaller het Europa Leagueduel tegen Steaua Boekarest. Meteen na het goede nieuws over de selectie voor Oranje, moest de blik weer op FC Twente.

De prachtige gedachten aan een optreden in het Oranje- tenue op Wembley (Nederland speelt een oefenduel tegen Engeland) drukte hij naar de achtergrond terwijl hij kennismaakte met het indrukwekkende Nationaal Stadion in Boekarest. „ Dit nieuws geeft me een enorme boost. Ik moet bij Twente bewijzen dat Van Marwijk voor mij moet kiezen.”

Tubantia
_____________

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties