Nieuws

Tuchtcommissie weigert Marsman vrij te spreken

Tuchtcommissie weigert Marsman vrij te spreken

Nick Marsman kreeg gisteren een schikkingsvoorstel van één wedstrijd naar aanleiding van zijn rode kaart tegen de Graafschap. De doelman ging niet akkoord met het voorstel in de hoop dat de rode kaart alsnog zou worden geseponeerd. Helaas heeft de tuchtcommissie anders besloten en moet Marsman één wedstrijd vanaf de zijkant toekijken. Deze wedstrijd is aanstaande vrijdag uit bij Vitesse.

[google]De uitspraak is vreemd aangezien scheidsrechter Janssen na de wedstrijd zou hebben verklaard dat het geen penalty was en ook geen rode kaart. Dat de tuchtcommissie alsnog heeft besloten Marsman te schorsen mag dan ook al zeer opmerkelijk worden beschouwd.

De KNVB reageert als volgt:
De tuchtcommissie heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak tegen FC Twente-doelman Nick Marsman. Marsman is door de tuchtcommissie uitgesloten van deelname aan de eerstvolgende competitie-, play-off- of bekerwedstrijd, vanwege het op onreglementaire wijze een tegenstander, die zich in duidelijke scoringspositie bevindt, beletten de bal te spelen, waardoor de scoringskans te niet wordt gedaan in de wedstrijd FC Twente – De Graafschap op 12 december 2015.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties