Nieuws

Even tussendoor: FC Emmen op randje afgrond

Even tussendoor: FC Emmen op randje afgrond

Nadat Haalem en RBC de licentie werd ontnomen is het nu FC Emmen, dat uitkomt in Jupiler League, die in nood verkeert. De Drentse club kampt met financiële problemen en heeft 500.000 euro nodig om het huidige seizoen af te maken én een fundament te kunnen leggen voor de volgende jaargang.

"Van dat bedrag is nu ongeveer de helft toegezegd door de toekomstige aandeelhouders", zegt Jacob Paas, de nieuwe directeur van de club, bij RTV Drenthe. Volgens hem is de club druk bezig het geld binnen te halen. "Zeven aandeelhouders hebben zich aangemeld, maar een aantal wel onder bepaalde voorwaarden. Ze zijn bereid om er geld in te steken, maar dan moet er wel wat gebeuren ten aanzien van de structuur en moeten bovenal de stadionlasten naar beneden. Gebeurt dat niet, dan zullen we de begroting nooit dicht krijgen. Dat is ook berekend", stelt hij.

Paas treedt per 1 februari in dienst bij FC Emmen. Hij volgt Gerrit Volkers op, die wegens gezondheidsredenen zijn functie bij de club neer moest leggen.

FC Emmen staat momenteel op de zestiende plaats in de Jupiler League.

Volg ons ook op Facebook, klik hier

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties