Nieuws

Twente aanvaller kreeg hulp van Aguero en Touré

Twente aanvaller kreeg hulp van Aguero en Touré

Thomas Agyepong werd afgelopen zomer als groot talent binnengehaald bij FC Twente. De Ghanees is afkomstig van Manchester City die de speler wegplukte uit de eigen voetbalacademie Right to Dream in Ghana. Op 11-jarige leeftijd werd de rappe vleugelspeler gescout door de academie die hij vervolgens met succes doorliep.

"Zeven jaar lang heb ik daar gevoetbald en mijn school gevolgd. Ik had daar alles en het is een erg goede plek om te zijn. Daarna had ik het geluk dat ik de overstap mocht maken naar Manchester City", aldus Agyepong in gesprek met Voetbal.com.

Afgelopen jaar mocht hij aansluiten bij de Engelse grootmacht Manchester City. Om daadwerkelijk bij het eerste te geraken moet hij nog heel wat stappen maken. Agyepong is zich ervan bewust dat slechts een heel klein deel ooit het eerste elftal haalt. "Van elke generatie op de academie, die bestaat uit ongeveer vijftien spelers, maken er misschien één of twee uiteindelijk de overstap. Je moet heel, heel erg goed zijn. Alles wat ik deed, was erop gericht om ooit bij City te tekenen en wanneer ik dat hoorde, vertelde ik mezelf: 'Je bent je doel aan het halen, nu moet je nog harder werken.' Ik ging tenslotte spelen met enkele crazy good players."

[google]Die 'crazy good players' waren onder andere sterren als Sergio Aguero en Yaya Touré. "Ze hebben me echt geholpen. Ze hadden lang niet altijd tijd voor me, maar als ze dat hadden, maakte ik gelijk tijd voor hen. Na de training spraken we wel eens en vertelden ze dat ik altijd hard moest blijven werken en dat ik niet tevreden moest zijn met wat ik al had. Niet alleen de gesprekken met de spelers maakten indruk. "Alles was fantastisch: de trainers, de faciliteiten. Alles is er aanwezig om je te kunnen bewijzen als voetballer. Het was een heerlijk gevoel."

Komend seizoen heeft hij wellicht weer de kans één op één te gaan zitten met zijn clubgenoten van Manchester City, maar de focus is nu gericht op FC Twente. "Na elke uitleenbeurt ga je inderdaad terug naar de club en kijken ze of je klaar bent voor het eerste team, maar eerst wil ik FC Twente helpen om in de Eredivisie te blijven", besluit Agyepong.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties