FC Twente-Benfica (2-2) 2011 - 2012 VCL

FC Twente-Benfica (2-2)  2011 - 2012 VCL

FC Twente begint dinsdagavond met Luuk de Jong als diepe spits tegen Benfica. Marc Janko is slachtoffer van de tactische omzetting van trainer Co Adriaanse.
Adriaanse kiest voor het Champions League-kwalificatieduel voor een beweeglijke voorhoede tegen de fysiek sterke Portugezen. Behalve De Jong staan ook Bryan Ruiz, voor wie Tottenham Hotspur op de tribune zit, en Emir Bajrami in de aanval van de Tukkers.

Op het middenveld is een basisplaats voor de geroutineerde Denny Landzaat. Daardoor begint Steven Berghuis op de bank. Nikolay Mihaylov is weer helemaal fit en staat net zoals afgelopen weekend onder de lat.

Bij Benfica is er opmerkelijk genoeg een basisplaats voor Pablo Aimar, die volgens trainer Jorge Jesus niet fit genoeg was om te spelen.

Als eerbetoon aan de zondag overleden oud FC Twente trainer Fritz Korbach werd voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte gehouden.

Fotoreportage FC Twente - Benfica 2-2

[nggallery id=248]

Daarna begon het duel goed voor FC Twente. De Jong schoot al na zes minuten de 1-0 op het scorebord. De spits, die de voorkeur had gekregen boven Janko, schoot de bal hard en laag binnen. Na twintig minuten was het echter alweer gelijk. Brama verloor de bal op het middenveld en Oscar Cardozo kon daardoor van afstand de bal achter Mihaylov knallen. Kort daarna was er aan de andere kant een kans voor Landzaat, maar zijn inzet werd gestopt door doelman Artur. Tien minuten voor de rust kwamen de gasten uit Portugal op voorsprong. Witsel wist vanaf rechts de bal voor te zetten op Nolito en die kon simpel binnentikken in een leeg doel. Vlak voor rust kreeg Twente nog twee kansen, maar Artur was alert op een vrije trap van Ruiz en een schot van Landzaat.

Ingezonden foto´s FC Twente - Benfica

[nggallery id=247]

Twente ging in de tweede helft direct op zoek naar de gelijkmaker. De eerste echte kans daarvoor kwam na tien minuten, een vrije trap viel voor het doel, maar niemand wist hem binnen te prikken. Daarna kreeg Twente nog enkele kansjes, maar doelman Artur bleek een grote sta in de weg voor Twente. De Jong kon even later inkoppen na een voorzet van invaller John, maar Artur tikte de bal net over. Na ruim een uur kreeg De Jong opnieuw een kans, ditmaal na een mooie actie van Ruiz. De doelman bracht opnieuw redding. Aan de andere kant was kort daarna een kans voor invaller Saviola, maar zijn inzet ging net naast. Ook Ruiz stuitte even later op Artur, hij schoot hard in maar de doelman wist de bal te blokken. Het druk zetten van Twente werd ruim tien minuten voor het einde toch beloond. Ruiz kopte de 2-2 binnen na een voorzet van John.

Volgende week woensdag is de return van het tweeluik in Lissabon. De winnaar over twee duels plaatst zich voor de hoofdfase van de Champions League. De verliezer gaat naar de groepsfase van de Europa League.