Nieuws

Twente gaat bod op Fer verhogen

Twente gaat bod op Fer verhogen

Welingevoerde bronnen melden aan het AD dat FC Twente eerdaags weer op de stoep van Feyenoord zal staan om Fer los te weken bij de Rotterdamse club. Technisch directeur Martin van Geel veegde het eerste bod van twee miljoen euro van tafel, maar FC Twente zou dat bod substantieel willen verhogen. Dat de bekerwinnaar lang wacht, zou zijn om de prijs te drukken. Bovendien weet de club dat een persoonlijk akkoord met Fer geen enkel probleem zal vormen. 'Ik wil naar FC Twente, dat heb ik al vaker verteld', zegt Fer. 'Maar het is iets tussen de clubs, ik kan er zelf weinig aan doen.'

Fer persona non grata in De Kuip

Leroy Fer stond gisteren gewoon aan de aftrap bij Feyenoord tijdens de oefenwedstrijd in Dordrecht (0-4 winst). De middenvelder had in de ochtenduren officieel aangifte gedaan van de bedreiging omdat hij zijn eigen rouwadvertentie op de deurmat had gevonden, zo schrijft het AD.

'Ferrader''
Het moment na zestien minuten was alleszeggend. Leroy Fer had net de openingstreffer van Feyenoord over de doellijn gefrommeld, maar het volle supportervak floot afkeurend. De middenvelder vierde het doelpunt met zijn ploeggenoten terwijl de fans van Feyenoord massaal 'Ferrader' scandeerden.

Geen steun
Tussen de het 21-jarige talent uit Zoetermeer en de fanatieke supporters van Feyenoord lijkt het nooit meer goed te komen. Ook op de dag dat uitlekte dat de speler van Jong Oranje op lugubere wijze is bedreigd met zijn eigen rouwadvertentie, weigerde het Legioen hem een steuntje in de rug te geven.

Het feit dat Fer in de media al verschillende keren heeft aangegeven dat zijn toekomst niet meer in Rotterdam-Zuid ligt, heeft hem tot de minst populaire speler in de selectie van interim-trainer Leon Vlemmings gemaakt.

Verkocht
Als een deel van de supporters van Feyenoord het voor het zeggen had, werd de middenvelder vandaag nog verkocht aan FC Twente. Ook als de bekerwinnaar niet meer dan twee miljoen over heeft voor de eenmalig international. Voor technisch directeur Martin van Geel is dat echter onbespreekbaar. Leroy Fer is te koop, maar alleen als er rond de vijf miljoen op tafel wordt gelegd.

Gejuich
Toen de stadionspeaker gisteren halverwege het duel aankondigde dat Fer in de kleedkamer was achtergebleven, klonk er luid gejuich. Dat Fer een zeer behoorlijke eerste helft had afgewerkt, was veel fans een zorg.

Emotioneel
Bij RTV Rijnmond wil Fer weinig kwijt over de rouwkaart-affaire. 'Ik laat het naast me liggen. Iedereen weet ik dat ik een emotionele jongen ben, maar je wordt er wel sterker door. Het is vervelend, soms worden er vervelende dingen gezegd en op straat kijk je goed om je heen. Maar het is niet zo dat ik echt bang ben.'

Cruciaal
Fer omschrijft bij de zender de roerige periode die hij doormaakt als een 'cruciale fase'. 'Het is een cruciale fase, dat brengt emoties met zich mee. Er worden dingen gedaan door mensen die niet weten wat ze doen. Dat hoort er nou eenmaal bij. Tot 31 augustus is er nog niks duidelijk, maar op dit moment speel ik voor Feyenoord en daar moet ik me volledig op concentreren.'

Gevoel
Zijn keuze om weg te willen uit De Kuip heeft niets met zijn gevoel voor de Rotterdamse club te maken, zo zegt hij. 'Het is puur een sportieve keuze omdat ik mij door wil ontwikkelen. Mijn gevoel voor de club Feyenoord verandert hierdoor niets. Ik blijf van de club houden, ik speel er al twaalf jaar. Ik wil me in ieder geval in Nederland ontwikkelen en als er iets uit het buitenland komt dan laten we dat links liggen. Voor Ajax zou ik in ieder geval nooit willen spelen.'

Fer is niet bang, 'maar kijkt wel om zich heen'

Of Ronald Koeman bij zijn entree in de Kuip nog lang gebruik zal kunnen maken van steunpilaar Leroy Fer is hoogst twijfelachtig. De middenvelder vertelde na afloop van het duel met FC Dordrecht nog maar eens dat 'snel naar FC Twente wil vertrekken'.
Het feit dat hij na het oefenduel met Vitesse Delft fysiek en later zelfs zijn eigen rouwadvertentie van de deurmat plukte, heeft de hoop op een transfer naar Enschee bij Fer alleen maar doen toenemen: ,,Ik wil naar FC Twente, dat heb ik al vaker verteld. Maar het is iets tussen de clubs, ik kan er zelf weinig aan doen.''

Welingevoerde bronnen zeggen dat FC Twente eerdaags weer op de stoep van Feyenoord zal staan om Fer los te weken bij de Rotterdamse club. Technisch directeur veegde het eerste bod van twee miljoen euro van tafel, maar FC Twente zou dat bod substantieel willen verhogen. Dat de bekerwinnaar lang wacht, zou zijn om de prijs te drukken. Bovendien weet Twente dat een persoonlijk akkoord mete Fer geen enkel probleem zal vormen.

Fer: ,,Dit zijn cruciale weken. Blijkbaar hoor daar van alles bij. Die rouwadvertentie toont aan dat er veel emotie in het spel is. Ik ben niet bang, maar ben wel scherper. Ik kijk op straat wel om mij heen. Ik word buiten de wedstrijden niet beveiligd. Mensen weten misschien zelf niet wat ze doen, maar er gebeuren wel vreemde dingen. Het is nu afwachten, een transfer is tot 31 augustus mogelijk.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties