Nieuws

Twente laat fans boete betalen

Twente laat fans boete betalen

FC Twente verhaalt de boete van 2.000 euro die het door de UEFA kreeg opgelegd na het ontsteken van fakkels door fans op de twee boosdoeners. Tijdens het Euroleague-duel Schalke 04-FC Twente in maart werden twee Twente-fans in het uitvak door de Duitse politie aangehouden wegens het aansteken van fakkels. FC Twente deelde de boete van de Europese voetbalbond door twee en legde die bij de fans neer.

„Ze hebben geluk dat het nog een relatief laag bedrag is. Als het 10.000 euro was geweest, hadden we het ook gedaan”, zegt Eugenio Porcu, manager operationele zaken van FC Twente. „Het kan niet zo zijn dat de club steeds weer financieel opdraait voor de gevolgen van wangedrag van een enkeling of een klein groepje.” Volgens Porcu gaat de Enschedese club vanaf heden consequent boetes die het door de KNVB of UEFA krijgt opgelegd verhalen op de aanstichters, als te achterhalen is wie dat zijn. Dat zal ook gebeuren als FC Twente wordt beboet wegens het gooien van een muntje naar Ajax- speler Tobias Alderweireld. Eind april werd Alderweireld in De Grolsch Veste in het gezicht geraakt met een muntje dat werd geworpen vanuit Vak P. Alderweireld deed hiervan aangifte.

FC Twente denkt aan de hand van camerabeelden te weten wie het muntje wierp. De club nam juist bij het duel tegen Ajax een nieuwe observatiecamera in gebruik. Die camera legt volgens Porcu beelden anderhalf maal scherper vast dan de camera waarmee voorheen werd gewerkt. Het gaat om een uitvinding van Thales, die bij FC Twente wordt getest. Porcu wil niet bevestigen dat Thales de leverancier is, maar geeft wel aan dat deze camera vrijwel niets ontgaat. „De camera werkt met infrarood. Wordt ergens op de tribune iets ontstoken dan zoomt hij daar in een fractie van een seconde op in.” Omdat het in de strafrechtelijke sfeer zit, zijn de camerabeelden met de vermeende muntjesgooier door de politie opgeëist. Porcu: „Het is aan justitie om vast te stellen of de bewijslast voldoende is, daar gaan wij verder niet over.” FC Twente verwacht binnen twee weken te vernemen of de club door de KNVB wordt bestraft vanwege het muntgooi- incident.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties