Twente loopt schade op maar voetbalt aanvallend

Terwijl de Telegraaf op zoek is naar het doelpunt van de Maand (en hier staat het prachtige doelpunt (de 2-0) van Bryan Ruiz tegen AZ Alkmaar tussen) vragen wij ons een beetje koffiedik kijkend af of hij ons in ieder geval de 2-2 had kunnen bezorgen. Tja, koffiedik kijken dus.

Co Adriaanse over het vertooonde spel

Ik heb vandaag een goede eerste helft gezien waarin we veel kansen hebben afgedwongen. We creëerden gevaar via onze vleugels, maar ook met Leroy Fer en Willem Janssen, die via loopacties voor het doel van Roda verschenen. We verzuimden alleen om meer goals te maken. Nadat we via Janko eindelijk de leiding hadden genomen, brak de snelle tegentreffer van Roda JC ons op. Tot de rust hadden we te weinig tijd om opnieuw op voorsprong te komen. In de tweede helft gebeurde in feite hetzelfde. We hadden de intentie om op dezelfde manier te beginnen als in de eerste helft, maar na twee minuten scoorde Roda JC. Hierdoor konden ze nog verder inzakken en op de counter spelen. Vrij snel na de goal van Roda JC heb ik ingegrepen en zijn we één-op-één gaan spelen. De bedoeling was om dan via veel voorzetten vanaf de zijkanten gevaar te stichtten, maar dat is bijna niet gelukt. (Bron: FCTwente.nl)

Sterk Roda JC klopt koploper FC Twente

Roda JC heeft FC Twente de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd. De Limburgers speelden geduldig en gedoseerd en dat betekende dat het lang een vrij saai duel was. Na dik een half uur brak een goal van de bezoekers de wedstrijd open. De slimme en rustige thuisploeg boog de achterstand echter om in een knappe 2-1 zege.

Co Adriaanse besloot het verlies van Bryan Ruiz, die verkocht is aan Fulham, op te vangen door de rechterkant open te houden. Willem Janssen moest die vrije ruimte voor hem benutten. Leroy Fer kreeg direct een basisplaats, Ola John begon als linksbuiten en Marc Janko was de centrale aanvaller. Luuk de Jong speelde in zijn rug. (Bron: Vi.nl)

Gemis Ruiz volgens NuSport

FC Twente viel voortdurend aan, maar deed dat niet altijd met evenveel overleg. Het brein van Bryan Ruiz, aangever en afmaker, werd gemist. 'Il Fenomeno' is vertrokken naar Fulham en Adriaanse is zoekende naar de oplossing.

Tegen Roda speelden De Jong en Janko vaak centraal, stond Ola John op links en was de rechterflank een 'open' gebied waar spelers bij toerbeurt in doken. Dat leidde slechts af en toe tot kansen. De eerste was voor De Jong, die een aardige solo na een 'opwippertje' zelf probeerde af te ronden. Dat lukte niet. Willem Janssen, oud-speler van Roda, strandde na een solo die op eigen helft was begonnen.Adriaanse wisselde daarop een centrale verdediger (Peter Wisgerhof) voor een extra aanvaller (Steven Berghuis). Het duel kreeg daarmee een nog opener karakter dan het al had. Janssen raakte de paal, verder kwam FC Twente niet. Leroy Fer stond in de basis bij FC Twente. Adriaanse had de van Feyenoord overgenomen middenvelder meteen opgesteld, hoewel hij pas twee keer meetrainde. (Bron Nusport.nl)

FC Twente ontbeerde creativiteit en weet niet te overtuigen

Het was een pijnlijke avond voor de Tukkers in Kerkrade. FC Twente ontbeerde creativiteit en wist maar niet te overtuigen. Trainer Adriaanse stelde Leroy Fer meteen op, hij begon op het middenveld, Steven Berghuis nam plaats op de bank. Niet dat de Limburgers zo goed speelden, maar Twente paste zich aan het niveau van de tegenstander aan. In de 69e minuut was Janssen nog wel dichtbij de gelijkmaker, maar hij schoot eerst tegen de keeper en raakte bij een tweede kans de paal.

Twente leek daarna de weg kwijt te zijn terwijl Roda counterde en voor gevaar zorgde. De reis naar Limburg leverde na 90 minuten de eerste nederlaag van het seizoen op. Woensdag reist Twente af naar Londen, waar donderdag het Europa Leagueduel tegen het Fulham van Bryan Ruiz wacht. Het wordt nog een lastige puzzel voor Adriaanse. Want zonder smaakmaker Ruiz en Nacer Chadli (blessure) mist Twente aanvallend veel creativiteit. (Bron: TcTubantia.nl)

Koffiedik kijken

We zullen zien wat ons de komende wedstrijden aan punten en vooral doelpunten zal opleveren. FC Twente speelt zonder Ruiz en met Fer in ieder geval anders en wedstrijden winnen zal moeilijker worden de komende wedstrijden. Als FC Twente echter op de aanval blijft spelen en het team onder Co Adriaanse het aanvallende spel kan volhouden wordt het WEER een spannend seizoen.