Nieuws

Uitbreiding Grolsch Veste en het Community Event

Uitbreiding Grolsch Veste en het Community Event

FC Twente is in beweging. Bij aanvang van het nieuwe seizoen (2011-2012) speelt FC Twente haar thuiswedstrijden in een stadion met 30.000 toeschouwers (Op de foto zelfs 40.000, en dromen mag). Onlangs is gestart met de verdere uitbreiding van De Grolsch Veste. Ook het Community Event was een groot succes. Wist je trouwens dat Janko altijd eerst zijn rechtervoet in het speelveld zet? Grote vraag blijft of Theo Janssen wel in de thuiswedstrijd tegen PSV kan spelen?

Chadli stuurt Janko SMS

Daniel Van Buyten en Vincent Kompany krijgen in Wenen een Oostenrijkse reus tegenover zich. Wordt het de grote reus met houten voeten (Stefan Maierhofer) of de kleine reus met gouden voeten (Marko Janko)? Marko Janko (1m97): 'Als ik scoor, is dat de fout van Preud'homme' Met zijn 1m97 en 93 kilo Marc Janko is de kleinste van de twee Oostenrijke reuzen, maar wel de beste voetballer. In zijn jongste vijftien interlands scoorde hij zeven keer. In het seizoen 2008-2009 scoorde Janko bij Red Bull Salzburg 39 keer. Het leverde hem de Bronzen Schoen op als op twee na meest productieve spits van Europa. Hij scoorde weliswaar meer dan Diego Forlán (Atletico Madrid) en Samuel Eto’o (toen FC Barcelona), maar de Spaanse competitie krijgt een zwaardere wegingsfactor.

Bij FC Twente zit hij ook al aan veertien competitiegoals, waarvan de helft na nieuwjaar. ‘Preud’homme laat ons offensief voetballen. Zijn speelstijl ligt me zeer goed’, aldus Janko. ‘Hij maakt me ook beter op training. Naast een goede coach is hij een goede psycholoog. Als ik vrijdag scoor tegen de Rode Duivels, dan is dat ook een beetje zijn schuld.’

Marc Janko is bij Twente ploegmakker van Rode Duivel Nacer Chadli en kent Alderweireld en Vertonghen (Ajax) als tegenstanders. ‘Chadli vroeg me per sms of ik zou spelen. Maar zelfs al ik het wist, zou ik het niet zeggen.’

Eerder deze maand brak Marc Janko zijn hand, waardoor hij een verband draagt. Hij liep ook een enkelblessure op, maar is weer fit. Bij de nationale ploeg moest Janko vaak verstek laten gaan door blessures. Ook in Brussel. ‘Telkens ik voor de nationale ploeg werd opgeroepen was er wel iets. Voor de oefeninterland in Nederland (3-1) was Janko wel fit, maar kreeg Maierhofer de voorkeur. Janko, de zoon van een hoogspringer en speerwerpster, leest boeken over religie en is zeer bijgelovig. Als hij vrijdag speelt, zal hij eerst zijn rechtervoet in het speelveld zetten.

Community Event Grolsch Veste

Dinsdag vond in de Arke Lounge en restaurant De Veste van De Grolsch Veste de eerste editie van het FC Twente Community Event plaats. Ruim 500 sponsoren van FC Twente bezochten het business-evenement, waarbij sponsoren nader kennis met elkaar konden maken.

Daarnaast was er een interessant programma samengesteld. Na het welkomstwoord van voorzitter Joop Munsterman gaf Patrick Petersen een lezing over Social Media en hoe je hier zakelijk je voordeel uit kunt halen. Jan van Halst, Manager Algemene Zaken, gaf een presentatie over netwerken binnen de sponsorgeledingen van FC Twente. Daarnaast was er voor bezoekers de mogelijkheid om de informatiemarkt te bezoeken. Hier presenteerden zeventig sponsoren van FC Twente zich als exposant aan de medesponsoren. Aan het einde van middag gaf oud-topschaatser Rintje Ritsma een lezing over topsport en ondernemen.

In het onderstaand filmpje is vanaf 1.37 t/m 2.31 iets te zien over dit event.
[youtube]H7w9Oo5fEOg[/youtube]

Vrouwen FC Twente richting Kampioenschap

Het vrouwenteam van FC Twente ligt op titelkoers. De koploper in de eredivisie versloeg woensdagavond in De Grolsch Veste SC Heerenveen met 3-0. De goals kwamen van Siri Worm (voor rust) en Joyce Mijnheer en Ashley Nick in de tweede helft. Voor Joyce Mijnheer was haar doeltreffende kopstoot haar eerste competitiedoelpunt.

De ploeg van Mary Kok-Willemsen behoudt daarmee, vijf wedstrijden voor het einde van de competitie, de koppositie. AZ nam de tweede plaats over van ADO Den Haag door in de Residentie met 3-0 te winnen. FC Twente staat twee punten voor op de Alkmaarders. Donderdag 7 april spelen de nummers een en twee tegen elkaar in Alkmaar.

Haalt Theo Janssen de wedstrijd tegen PSV?

Het is niet zeker of Theo Janssen mee kan spelen tegen PSV volgende week zaterdag. De middenvelder van FC Twente moet van de medische staf van de Enschedeërs deze hele week rust houden. Maandag werd er tijdens een controle vocht in de knie gesignaleerd. Aanstaande maandag wordt gekeken of Janssen dan de training kan hervatten.

Bronnen: Nieuwsblad, TCTubantia, Omroepbrabant, FCTwente, FCTwente.nu

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties