Nieuws

Utrecht weert mogelijk Twente supporters

Utrecht weert mogelijk Twente supporters

De gemeente Utrecht wil per wedstrijd bekijken of uit-publiek welkom is bij wedstrijden van de plaatselijke FC. Dat zei burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht tijdens een ingelaste persconferentie. "Wat er gisteren is gebeurd tijdens FC Utrecht - FC Twente, vinden de gemeente, de politie en de club onaanvaardbaar", zei de burgervader. "Daarom zullen we alles doen om de relschoppers te achterhalen. We zullen keiharde maatregelen niet schuwen om hen te straffen."

Gisteren escaleerde de situatie tijdens de eredivisiewedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente. Er werden vuurwerkbommen in het gezinsvak met Utrecht-supporters gegooid, waardoor relletjes uitbraken op de tribunes. Die sfeer zette zich ook buiten het stadion voort. Uiteindelijk konden de Twente-supporters pas ver na de wedstrijd het stadion onder politiebegeleiding verlaten.

Relschoppers traceren

Wolfsen riep supporters die beelden van de rellen hadden gemaakt met hun mobiele telefoon op om die beelden af te staan aan de politie. Op die manier wil de gemeente Utrecht de relschoppers traceren. Vorig seizoen vonden er ook al incidenten plaats tijdens een wedstrijd tussen beide clubs. Toen werden drie Utrecht-spelers in elkaar geslagen door Twente-supporters.

Wering van uit-supporters is niet uniek in Nederland. Ajax-supporters mogen al enkele seizoenen niet meer op bezoek bij Feyenoord en visa versa.

Actie!! Registreer je op FC Twente Forum en maak kans op 2 kaartjes voor de bekerwedstrijd FC Twente - PSV op 22 december a.s.

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties