Nieuws

"Vaak mensen op straat die op de foto met ons willen"

"Vaak mensen op straat die op de foto met ons willen"

Jill Roord beleeft gouden tijden bij FC Twente. Samen met de rest van het team heeft ze al diverse prijzen in de wacht gesleept, en dit jaar mocht ze haar debuut maken in Oranje. Daar komt dan nog eens bovenop dat Nederland zich voor het eerst in de historie plaatste voor het Vrouwen WK. Jill Roord mocht meteen mee. Minuten heeft ze echter nog niet mogen maken op het WK.

Jill Roord keek haar ogen uit toen ze arriveerde in Canada. "Ik wist van tevoren niet echt wat ik kon verwachten. Maar het is nog veel groter dan ik had verwacht, het leeft heel erg in Canada. Er zijn vaak mensen op straat die op de foto met ons willen en je ziet in het straatbeeld veel van het WK." vertelt ze op de officiële website van FC Twente.

De eerste wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op het WK heeft ook veel indruk gemaakt op de jonge Twente speelster. "De eerste wedstrijd, toen we het veld opkwamen voor de warming-up, heeft het meeste indruk op me gemaakt. Dat was echt een kippenvel momentje. Er zat heel veel publiek dat behoorlijk tekeer ging."

Jill Roord heeft al wel in Oranje gespeeld, en zelfs gescoord, maar in Canada is er nog altijd geen beroep op haar gedaan. Ze wacht in spanning af of en wanneer dat moment dan eindelijk zal komen. "Ik hoop elke wedstrijd op minuutjes, dus natuurlijk baal ik dat ik die nog niet gemaakt heb. Mijn rol op de training is nu vaak zo goed mogelijk met de andere wissels de komende tegenstander nabootsen, maar ook de andere middenvelders op mijn positie scherp houden." vertelt ze.

[google] Ze mag dan nog niet gespeeld hebben op dit WK, ze geeft de moed nog niet uit handen. Ze doet immers alles wat ze kan doen, en meer kan ze nou eenmaal niet. "Ik laat denk ik elke training aan de bondscoach zien klaar te zijn om minuten te maken. Het kan nog steeds dus ik hoop er ook nog steeds op." besluit ze.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties