Nieuws

Van der Laan over 'droomkandidaat': "Wij weten niet of hij wil"

Van der Laan over 'droomkandidaat': "Wij weten niet of hij wil"

Zondagmiddag viel het doek voor trainer Alfred Schreuder. De derde nederlaag in vier wedstrijden was teveel voor het bestuur van FC Twente, waardoor de 42-jarige trainer het veld moest ruimen. Nu is het voor Ted van Leeuwen de taak om een geschikte vervanger te vinden. Voorafgaand aan het nieuwe seizoen werd de naam van Fred Rutten veelvuldig genoemd en ook nu valt zijn naam weer.

Volgens voorzitter Aldo van der Laan is een deal met Fred Rutten niet zo een, twee, drie beklonken. "Zo makkelijk is het niet", aldus de voorzitter in gesprek met FOX Sports. "We hebben daar geen contact over gehad."

"Wij weten ook niet of Fred Rutten wil, maar ook de financiële ruimte is zoals net gezegd erg beperkt. Dus of dat de oplossing gaat zijn, daar kan ik absoluut niks over zeggen op dit moment. Nogmaals we beraden ons en we kijken wat er mogelijk is en dan gaan we hopelijk met een aantal kandidaten aan de gang."

[google]Het ontslag van Alfred Schreuder heeft financiële gevolgen voor FC Twente, maar volgens de voorzitter moet het financieel kunnen. "Daar ga ik wel vanuit, anders hadden we het niet kunnen doen. We realiseren dat er consequenties zijn, ook op financieel gebied door deze beslissing", vervolgt voorzitter Van der Laan.

Het aandringende gemor van de supporters was voor de voorzitter geen reden om de trainer te ontslaan. "Nee, maar het is natuurlijk altijd dat alles mee weegt. We zijn tot de conclusie gekomen op basis van de sportieve prestaties", besluit hij.

Stelling: Fred Rutten is de ideale coach voor FC Twente.

banner-tukker-life-floor
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties