Nieuws

Van Dijk: "Douglas heeft streepje voor"

Van Dijk: "Douglas heeft streepje voor"

Virgil van Dijk mag zich een van de grote revelaties dit Eredivisieseizoen noemen. De verdediger van FC Groningen is bezig aan een uitstekend seizoen, en wekte zelfs al de interesse van bondscoach Bert van Marwijk.

De centrumverdediger verwacht echter dat FC Twente-verdediger Douglas een streepje voor heeft op hem wanneer het om het Nederlands elftal gaat. "Douglas heeft bij FC Twente veel meer ervaring opgedaan dan ik", zegt de jongeling tegenover NUsport.

"Ik vind hem een heel goede verdediger, hij staat z'n mannetje. En met zijn uitstraling is niks mis. Misschien geldt dat ook voor mij, maar ik heb veel minder ervaring en juist dat aspect is in het internationale voetbal enorm belangrijk. Douglas heeft daarom een streepje op me voor", aldus Van Dijk.

"Maar stiekem hoop ik natuurlijk dat ik me zodanig ontwikkel dat ik op een zeker moment door de bondscoach word geselecteerd. Hij heeft al een paar keer bij ons op de tribune gezeten. Vond ik een hele eer, want zo vaak komt de bondscoach niet kijken bij FC Groningen. Als hij me belt, kom ik natuurlijk meteen.", besluit de verdediger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties