Nieuws

Van Halst begrijpt niets van komst Engelaar: "Een rare zaak"

Van Halst begrijpt niets van komst Engelaar: "Een rare zaak"

FC Twente legt Orlando Engelaar zeer binnenkort vast. De middenvelder gaat een eenjarig contract tekenen bij de Enschedese club. De komst van de routinier wordt toegejuicht door de technische staf. Er zijn echter ook mensen die hun bedenkingen hebben. Jan van Halst is er daar één van.

"De spelers van FC Twente zeggen dat ze mee willen doen om de titel, ik denk niet dat Orlando ze daarbij kan helpen", zegt de analyticus tegen Metro. "In ieder geval niet als basisspeler. Orlando en Alfred zijn goede vrienden, ze kennen elkaar van haver tot gort. Maar ik vind het verrassend."

"De buitenwacht moet niet dezelfde voetballer verwachten die hij in 2006 tot 2008 was", vervolgt Van Halst zijn relaas. "Toen speelde Orlando fantastisch. Als ik Alfred zo hoor is Orlando vooral voor de kleedkamer gehaald. Maar daar zet ik ook mijn vraagtekens bij. Orlando is een fijne gozer, maar hij is geen leiderstype. Hij is een stille jongen. Meestal wordt er van dat soort jongens alleen iets aangenomen als er wordt gepresteerd. Kijk maar na de tweede periode van Jari Litmanen bij Ajax. Omdat hij amper speelde, werd hij op den duur ook minder serieus genomen door de groep."

[google]Volgens de voormalig speler van FC Twente kan Engelaar hetzelfde overkomen. "Hij is 35 jaar en heeft de laatste drie seizoenen amper gespeeld. Het is dan niet zo dat je snel wedstrijdfit bent." Van Halst plaatst ook zijn vraagtekens hoe de club is omgesprongen met Wout Brama. "Alfred zegt Wout niet nodig te hebben en komt dan wel een paar dagen later met Orlando aanzetten. Iemand die op dezelfde positie kan spelen als Wout en die de nodige ervaring op de groep moet overbrengen. Wout voldoet toch ook aan dat profiel? Sterker nog, als Twente-icoon heeft hij toch een paar streepjes voor? En hij is direct inzetbaar. Ik snap het niet echt, het is al met al een rare zaak", concludeert de voormalig middenvelder.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties