Nieuws

Van Halst eens met Ronald Koeman: "Scheids bepaalt"

Van Halst eens met Ronald Koeman: "Scheids bepaalt"

Jan van Halst is het deels eens met de uitspraken van Ronald Koeman na afloop van FC Twente - Feyenoord. De oefenmeester van de Rotterdammers zei in z'n relaas; "De scheidsrechter bepaalt dat het 2-2 is geworden." Dezelfde conclusie trok Van Halst nadat hij de beelden nog eens had onderzocht. Echter bepaalde de scheids ook bij de 0-1 van Pellè waar Immers buitenspel stond en in het zicht van FC Twente doelman Nick Marsman. Dit keer in het voordeel van de Rotterdammers. Echter hebben we Koeman hier nog niet over gehoord.

"Ik heb de situatie vandaag uit alle 8 de cameraposities bekeken. En het lijkt alsof Mulder om Castaignos heen moet kijken en dat het dus hinderlijk is. Maar als we vanuit een andere camerapositie kijken, kijkt hij dan om Castaignos heen? Nee, hij kijkt om Mathijssen heen. Mathijssen staat dus in de weg. Castaignos zelf doet helemaal niets meer naar de bal toe, maakt geen beweging naar de bal toe.

Toch twijfelt Van Halst of Castaignos Mulder helemaal niet heeft gehinderd. Vlak voor de treffer duwde Mulder Castaignos namelijk aan de kant. "Mulder die ergert zich aan Castaignos en duwt hem weg. En op dat moment wordt er geschoten dus los van de hele buitenspeldiscussie, hij hindert hem wel. Dus zeg het maar.

[google]

Zelfde situatie met Immers

Eenzelfde situatie vond plaats bij de 1-0 van Pellè. Immers stond in buitenspelpositie op het moment dat Pellè uithaalde en belemmerde de doelman het zicht. Echter werd ook dit doelpunt goedgekeurd. "Ja dat was bij die goal van Pellè, de 0-1 waarbij Immers buitenspel stond. En dan wordt er gezegd; 'Het ligt een beetje aan de interpretatie van de scheidsrechter of Immers dicht bij de keeper staat of niet'. Hij staat 6 meter van de keeper dus zeg het maar. Dat bepaalt dus de scheidsrechter", besluit de analist van FoxSports.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties